Yunan Hükümeti Yükselen Göçmen Dalgasına Karşı Meriç'teki Çelik Çiti İlerletiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Hükümeti Yükselen Göçmen Dalgasına Karşı Meriç’teki Çelik Çiti İlerletiyor

Yunanistan‘ın Göç ve İltica‘dan Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Sofia Vultepsi, Batı Trakya‘da yükselen göçmen dalgasına ve mevcut uluslararası konjonktüre dair açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan‘ın Göç ve İlticadan Sorumlu Devlet Bakan Yardımcısı Sofia Vultepsi, yasadışı göç ve mülteci sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı, Orta Doğu ve Ukrayna’da yaşanan savaşlar nedeniyle yükselen göç dalgalarını ele alırken, “Sınırlarımızı her şekilde koruyacağız, bu konu tartışma dışıdır” ifadelerini kullandı.

Jeopolitik Etkiler

Yeler Hronos radyosuna konuşan Vultepsi, bölgesel sorunların Yunanistan‘ı doğrudan etkilediğini vurgulayarak, “Bölgemizde ne olursa olsun bizi kesinlikle etkiliyor” dedi. Bakan Yardımcısı, Yunanistan‘ın içinde bulunduğu durumu da değerlendirerek, “Orta Doğu ve Ukrayna’da milyonlarca mülteciyi barındıran savaşlar, bölgesel güvenliği tehdit ediyor” açıklamasını yaptı.

Alarm Veren Rakamlar

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, sadece 2023 yılında 110 milyondan fazla insanın Avrupa’ya göç etmek istediğini belirten Vultepsi, Avrupa Birliği’ne acil önlemler alması için çağrıda bulundu. “Bu durum, yaklaşan Avrupa seçimlerinde aşırı sağın yükselmesine neden olabilir” uyarısında bulundu.

Yunan Stratejisi

Vultepsi, Sınırların korunması ve Cenevre Sözleşmesi uyarınca göçmenlerin korunması şeklinde Yunanistan’ın, mülteci sorununu iki yönlü bir stratejiyle ele adığını ifade ederken “Evros (Meriç) çelik çiti ilerliyor ve bu, herhangi bir tartışmanın ötesinde,” diye belirtti.

Suçla Mücadele

Vultepsi, yabancıların suça sürüklenmesini engellemek amacıyla yürütülen ulusal stratejiden de bahsetti. Bu strateji, gettolaşmayı önlemeyi ve özellikle reşit olmayan göçmenlerin korunmasını amaçlıyor.

Toplumla Bütünleşme

Sofia Vultepsi, son olarak reşit olmayan göçmenlerin Yunanca öğrendiğini ve Avrupa yaşam tarzına aşina olduklarını, böylece suçlu davranışlar geliştirmediklerini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...