Yunanistan’da bu yıl en çok iltica başvurusu Afganlılar yaptı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bu yıl en çok iltica başvurusu Afganlılar yaptı

polis 12

Alman Die Welt gazetesi 2019 yılında Türkiye üzerinden Yunanistan’a ulaşan mülteci sayısında önemli bir artış olduğunu yazdı.

Ahval’in Die Welt’ten aktardığı verilere göre bu yıl Ocak ayından Aralık ortalarına kadar Avrupa Birliği’ne giriş yapan mülteci ve göçmen sayısı 70.002’ye ulaştı. 

2018 yılına kıyaslandığında yüzde 46’lık bir artış olduğu görülüyor.

Türkiye üzerinden en çok mülteci ve göçmenin ulaştığı ülke ise 68 bin mülteci ve göçmenler Yunanistan olurken, Yunanistan’ı 1.803 ile İtalya, 261 ile Kıbrıs ve 197 ile Bulgaristan izliyor.

Verilerden ortaya çıkan bir diğer ilginç istatistik ise iltica başvurusunda bulunanların kökeniyle ilgili. Yunanistan’da en çok iltica başvurusunda bulunanlar beklendiği gibi Suriyeliler değil. Yüzde 30 ile Afganlar ilk sırada yer alırken, %14 ile Suriyeliler ikinci, %9,5 ile Pakistanlılar üçüncü, %8 ile Iraklılar dördüncü ve %5 ile Türkler beşinci sırada yer alıyor. 

Haberin dayandırıldığı AB raporuna göre Yunanistan’da 8 bin 530 insan ağırlama kapasiteli göçmen ve mülteci kamplarında 40 bini aşkın insanın yaşadığı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.