KKE, Hayal Kırıklığına Uğramış SYRIZA Seçmenlerini Hedefliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

KKE, Hayal Kırıklığına Uğramış SYRIZA Seçmenlerini Hedefliyor

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), yaklaşan 8 Ekim yerel seçimlerini ve 2024 Avrupa Parlamentosu seçimleri ışığında, SYRIZA‘nın kaybetmekte olduğu seçmen tabanını gözüne kestirmiş durumda. 

Tahmini okuma süresi 2 dakika

SYRIZA’nın yeni lideri Stefanos Kasselakis ve partinin yönetimindeki değişiklikler, KKE tarafından “siyasi yozlaşma” ve “bariz siyasi düşüş” olarak tanımlanıyor. Parti yetkilileri, Kasselakis’in Yeni Demokrasi’nin sloganlarını taklit ettiğini ve ABD Demokratlarının programına benzeyen öneriler sunduğunu belirtiyor. KKE Genel Merkezi’nin eleştirileri sadece yeni lideri değil, SYRIZA içindeki diğer muhalefet üyelerini de hedef alıyor.

KKE, partinin mevcut tabanını genişletmek için SYRIZA’dan ayrılan üyeleri ve bağımsız politikacıları dikkate alıyor. Ancak, eski SYRIZA üyelerini partiye dahil etme niyetinde olmadığı belirtiliyor. KKE’nin asıl amacı, “günahkâr sosyal demokrasinin yeniden kurulmasını beklemek yerine, eski SYRIZA seçmenlerini kendine çekmektir,” diye belirtiyor yetkililer.

Bu gelişmeler, KKE’nin SYRIZA’nın kaybettiği seçmenleri kendisine çekme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Eski SYRIZA üyeleri ve bağımsız politikacılar ile olası görüşmelerin kapısı açık bırakılırken, KKE’nin ana hedefi eski SYRIZA seçmenleri için bir mıknatıs görevi görmek ve oy sayısını arttırmak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...