Eurovision 2024'te Marina Satti Yunanistan'ı Temsil Edecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eurovision 2024’te Marina Satti Yunanistan’ı Temsil Edecek

Ünlü şarkıcı Marina Satti, 7-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında İsveç’in Malmö kentinde düzenlenecek olan 68. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Yunanistan‘ı temsil edecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunan Devlet Televizyon Kurumu ERT, Yunanistan‘ın 1974 yılında Eurovision’a ilk katılımının 50. yıldönümü olması nedeniyle Satti’ye sembolik bir teklif yaptı ve sanatçı bu teklifi memnuniyetle kabul etti.

Seslendireceği şarkı henüz belirlenmeyen Satti için, ERT ve plak şirketleri Golden Records ve Minos EMI, bu seçimin mümkün olduğunca kamuoyunun katılımıyla olmasını istiyor. 25 Ekim 2023 tarihinden itibaren, isteyen tüm bestekarlar şarkı önerilerini eurovision2024@ert.gr e-posta adresine göndererek Marina Satti’ye destek olabilecekler. Kurala uygun olarak, şarkılar orijinal ve yayınlanmamış olmalı, süre sınırı ise maksimum 3 dakika olacak.

Marina Satti Kimdir?

Marina Satti, Berklee College of Music’ten mezun, klasik piyano, yüksek müzik teorisi, klasik şan ve oyunculuk diplomasına sahip genç şarkıcıdır. Farklı müzik geleneklerini birleştiren kişisel bir sound geliştiren Satti, Avrupa Caz Orkestrası’nda Yunanistan’ı temsil etti ve World Jazz Nonet ile Washington, D.C.’deki John F. Kennedy Center’da performans sergiledi. Ayrıca, 150’den fazla kadından oluşan tamamen kadınlardan oluşan bir koro topluluğu olan CHÓRES’i kurdu.

Yaratıcılığı ve müzikal kabiliyeti ile tanınan Satti, Yunan ve Balkan müziğinin bir elçisi olarak kabul ediliyor. 2017 yılında “Mantissa” ile listelerin zirvesine çıkarken, 2022’de ilk solo albümü YENNA’yı ve 2023’te kısa belgeseli FLABOURO’yu yayınladı.

Eurovision’un bu önemli yılında, Marina Satti’nin şarkı seçim süreci ve yarışmanın detayları hakkında daha fazla bilgi için gözler ERT’nin yapacağı duyurularda olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...