Yunanistan'da Aktif AMKA'sı Olmayanlar İçin Devlet Hastanelerinde Ücretsiz Bakım Artık Yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Aktif AMKA’sı Olmayanlar İçin Devlet Hastanelerinde Ücretsiz Bakım Artık Yok

Atina, Yunanistan – Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis‘in açıklamalarıyla kamuoyuna duyurulan yeni düzenlemeyle, devlet hastanelerinde artık aktif bir sosyal güvenlik numarası (AMKA) olmayan kişilere ücretsiz sağlık hizmeti sunulmayacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yeni Düzenleme ve Kapsamı

Yunanistan Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis, mini sigorta yasa tasarısının sunumu sırasında “Aktif bir AMKA’ya sahip olmak devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi imkanı sağlamaktadır. AMKA‘sı olmayanlar için artık masraflar kendileri tarafından karşılanacaktır” dedi.

Bu yeni uygulama, yurtdışından gelip kamu hastanelerine girip ücretsiz ameliyat olan kişileri de kapsam dışında bırakmayı amaçlıyor. Ancak, bu durum yurtdışında okuyan öğrenciler veya sınırların dışında çalışan fakat Yunanistan‘da ikamet eden kişiler için geçerli değil.

AMKA ve Yasal İkamet İlişkisi

Yeni yasa gereği, AMKA artık Yunanistan‘daki yasal ikamet ve ikametgahla bağlantılı olacak. Bu, yurtdışından gelen ve kamu hastanelerini ücretsiz olarak kullanan kişilerin bu hizmetten yararlanamayacaklarını ifade ediyor.

Sosyal Güvenlik Sistemi ve Ücretsiz Sağlık Hizmetleri

Bu yeni düzenleme, özellikle Yunanistan‘da yasal ikametgahı olmayan ve devlet hastanelerini ücretsiz kullanan kişilere yönelik bir önlem olarak görülüyor. Ücretsiz sağlık hizmetlerinin sadece gerçekten ihtiyaç duyan ve sistem içinde yer alan kişilere sağlanabilmesi için bu adımın atıldığı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...