Dağlık Bölge Yardımı için başvurular başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dağlık Bölge Yardımı için başvurular başladı

Yunanistan’da dağlık ve dezavantajlı bölgelerde ikamet eden ailelere en az iki yıl süreyle gelir desteği verilmesi amacıyla hazırlanan Dağlık Bölge Yardımı programı için dijital platform 1 Eylül’de faaliyete geçti.

Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile Bakanlığı tarafından açıklandığı üzere yardım miktarı, başvuru sahibinin yıllık aile gelirinin 3.000 evro’yu aşmaması halinde yıllık 600 evro, yıllık aile gelirinin 3.000 evro ile 4.700 evro arasında olması halinde ise yıllık 300 evro olarak belirlendi.

Dijital platformun 30 Ekim’e kadar başvuruların sunulması için açık kalacağı kaydedildi. 2022 başvurusu reddedilen vatandaşların, gelir desteğinin verilmesine ilişkin koşulların yerine getirilip getirilmediğinin incelenmesi amacıyla 2023 yılı için yeni başvuru yapmaları gerekiyor.

Özellikle yararlanıcılar, kişisel TAXIS kodlarını kullanarak başvuru sürecini elektronik olarak da tamamlayabilirler. Başvuru sahibinin verilerinin otomatik kontrolleri ve çapraz kontrolleri daha sonra gerçekleştirilecek ve prosedürün sonunda bildirim ilgili kişiye e-posta veya sms ile gönderilecektir.

İsteyen yararlanıcılar, bölgelerindeki Vatandaşa Hizmet Bürsou KEP ile de iletişime geçebilirler.

Dijital başvurunun bir parçası olarak, 2022 başvurusu onaylanan vatandaşlardan otomatik aktarım için ek bilgileri doldurmaları ve güncellemeleri istenecektir.

Verilerin AADE tarafından elektronik olarak çapraz kontrolünden sonra, gerekirse başvuruda ek veriler doldurmaları istenebilir. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...