Atina’nın yeni Belediye Başkanı Haris Dukas oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’nın yeni Belediye Başkanı Haris Dukas oldu

Atina Büyükşehir Belediye Başkanı Haris Dukas oldu. Mevcut Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis yenilginin sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söyledi.

15 Ekim İkinci tur seçimlerinde Atina’da oyların %93’ü sayılırken PASOK Partisinin desteklediği Haris Dukas %55.9, Yeni Demokrasi Partisi’nin desteklediği Kostas Bakoyannis ise %44.01 oy oranı elde etti.

Atina’nın halihazırdaki Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, 2023 yerel seçimlerinin sonuçlarının görülmesinin ardından ilk açıklamalarını yaptı.

Bakoyannis, Haris Doukas’ı içtenlikle tebrik ettiğini söyledikten sonra “seçim öncesi önemli bir mücadele” yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Verilen inanılmaz mücadele için tüm ekibime teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan sonucun sorumluluğu tamamen bana aittir. Girdiğim gibi çıkıyorum, başım dik…” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kasidiaris Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu

Yunanistan’da Altın Şafak ceza örgütünü yönetmekten hüküm giyen ve Domokou cezaevinde tutuklu bulunan İlias Kasidiaris, Atina Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina Belediye Başkanı: Evlerin enerji faturalarındaki zamlar şoke edici

Atina Belediye Başkanı, enerji zamlarını şoke edici olarak nitelendirirken bir anlamda da vatandaşların gelen son faturaları ödeme güçlüğü çektiğinin itirafını yapmış oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile İstanbul arasında iyi niyet protokolü imzalandı

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis İstanbul ziyaretinde Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İki şehir arasında iyi niyet protokolü imzalandı.
Devamını oku...