Yunanistan'da Her 4 Kişiden 1'i Romatizmal-Kas-İskelet Rahatsızlığından Muzdarip - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Her 4 Kişiden 1’i Romatizmal-Kas-İskelet Rahatsızlığından Muzdarip

Yunanistan‘da vatandaşların yaklaşık dörtte biri, romatizmal-kas-iskelet sistemi rahatsızlığı yaşıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Söz konusu veri, Yunanistan Romatoloji Derneği ve Yunanistan Romatologlar Meslek Birliği’nin (ERE – EPERE) Dünya Artrit Günü dolayısıyla düzenlediği bilgilendirme ve farkındalık kampanyası kapsamında açıklandı.

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

ERE – EPERE Başkanı Dr. Dimitris Karokis, “Erken teşhis ve uygun tedavi, romatizmal hastalıklarla etkin bir şekilde başa çıkmamıza yardımcı olacaktır” dedi. Kampanyanın ana hedefi, romatologlar tarafından yapılacak erken teşhisin ve sistemli izlemenin önemini vurgulamak.

“Hasta Yolculuğu” ve Teşhis Süreci

Karokis, “Günümüzde romatologlar için en büyük zorluk, eklemler yanı sıra vücudun diğer organlarında kalıcı hasar oluşmasını önlemektir. Bu yüzden zamanında bir romatoloğa başvurmak çok önemlidir,” dedi. Ancak, teşhis sürecinde yaşanan gecikmeler ve yanlış teşhisler, etkin tedavinin önündeki en büyük engeller olarak kabul ediliyor.

Romatizmal Hastalıkların Çeşitliliği ve Belirtileri

Artrit, romatizmal-kas-iskelet sistemi hastalıklarının en yaygın belirtilerinden biridir ve eklemlerde ağrı, şişlik ve uzun süreli sabah tutukluğu ile kendini gösterir. Ancak, hastalar ayrıca yorgunluk, ateş ve deri döküntüleri gibi başka semptomlar da yaşayabilirler. Romatizmal hastalıklar, vücudun diğer organlarını da etkileyebilecek sistemik hastalıklardır.

Sonuç olarak;

Sadece Avrupa’da 120 milyon kişi romatizmal hastalıklardan muzdariptir ve birçok hastaya teşhis konulamamıştır. ERE – EPERE Başkanı, son yıllarda tedavide kaydedilen önemli ilerlemelere rağmen, doktor-hasta ilişkisinin ve erken teşhisin kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Romatizmal hastalıkların erken teşhis ve tedavisi, bu yüksek orandaki sağlık sorununu ele almak için kritik öneme sahiptir. Erken teşhis, uygun tedavi ve hastanın doktoruyla düzenli iletişim, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...