Gümülcine Saat Kulesi Normale Döndü: Saati Doğru Gösteriyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Saat Kulesi Normale Döndü: Saati Doğru Gösteriyor

Gümülcine, Yunanistan – Tarihi Gümülcine Saat Kulesi, son dönemde saati doğru göstermeme sorununun ardından, mekanizmanın onarılmasıyla birlikte normal işleyişine döndü.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Osmanlı döneminden kalma tarihi saat kulesi, 139 yıllık hizmetine kaldığı yerden devam ediyor. Gümülcine şehrinin simgelerinden biri olan Saat Kulesi, geceleri ışıklandırmasıyla da dikkat çekiyor.

Tamirden Sonra Zaman Yeniden Doğru

Akrep ve yelkovanın doğru zamanı göstermeye başladığı Saat Kulesi, onarımın tamamlanmasıyla birlikte şehrin en güzel mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

Tarihi ve Kültürel Önemi

Arkeolog Özcan Hüseyin Nuri’nin aktardığına göre, Yeni Camii’nin bahçesinde yer alan Saat Kulesi, Gümülcine‘nin tarihini yansıtan en büyük abidelerden biri. Eser, Osmanlı döneminin Gümülcine Mutasarrıfı Abdülkadir Kemali Paşa tarafından Sultan II. Abdülhamid’in fermanıyla yaptırılmış. Kule, 21 Ekim 1884 yılında başlanan yapımı 10 Ekim 1885’te tamamlandı.

Gümülcine Saat Kulesi ve Yeni Camii

Belediyenin İdaresinde

Gümülcine Belediyesi‘nin idaresinde olan Saat Kulesi, tarihinde birkaç kez onarım geçirmiş. En son 1997-1998 yıllarında kapsamlı bir onarım gören kule, giriş kapısındaki tarihi kitabeleriyle de ziyaretçilerini karşılıyor.

Tarihi ve kültürel değeri yüksek olan Gümülcine Saat Kulesi, yapılan onarım çalışmalarının ardından hem yerel halka hem de turistlere zamanı doğru bir şekilde göstermeye devam edecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...