Hava durumu: Neredeyse tüm Yunanistan güneşli - İstisnalar  - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava durumu: Neredeyse tüm Yunanistan güneşli – İstisnalar 

Pazar günü Yunanistan‘ın neredeyse tamamında havanın genel olarak açık olması bekleniyor

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Ulusal Meteoroloji Servisi’nin son hava durumu tahminlerine göre, Pazar günü Yunanistan’ın neredeyse tamamında havanın genellikle açık olması bekleniyor. Sadece güneyde yerel bulutlar ve Girit ile Oniki Ada’nın en güney kesimlerinde yerel yağışlar olacaktır.

Sabah ve akşam saatlerinde görüş mesafesi, özellikle yer yer sisin oluşacağı batı ve kuzeyde yerel olarak sınırlı olacaktır.

Rüzgarlar değişken ve hafif olacak, güneybatıdan 3 ila 5, güneyde ise denizde 6 bofora kadar esecektir.

Sıcaklık önemli ölçüde değişmeyecek ve maksimum 26 ila 28 santigrat dereceye ulaşacaktır.

MAKEDONYA, TRAKYA

Hava genellikle açık, rüzgarlar değişken 2 ila 3 ve öğle saatlerinde güneyden 4 bofora kadar ve sıcaklık 10 ila 27 ve yerel olarak orta Makedonya’da 28 santigrat dereceye kadar olacaktır. Batı Makedonya’da minimum sıcaklık 4 ila 5 derece daha düşük olacaktır.

İYONYA ADALARI, EPİR, BATI MORA

Güneyde birkaç yerel bulutla birlikte genel olarak açık bir hava tahmin edilmektedir. Rüzgarlar değişken 2 ila 3, İyon Denizi’nde batıda 3 ila 4 ve güneyde yerel olarak 5 bofora kadar ve sıcaklık 14 ila 27 santigrat derece arasında olacaktır. Epir’in iç kesimlerinde minimum 3 ila 4 derece daha düşük.

DOĞU STERİA, EVİA, DOĞU PELOPONİSO

Genel olarak açık hava, 3 ila 4 ve orta ve güney kesimlerde batıda 5 ve kademeli olarak yerel olarak 6 şiddetine kadar değişken rüzgarlar ve 12 ila 27 santigrat derece sıcaklık.

SIKLAD ADALARI, GİRİT

Kiklad Adaları’nda hava genellikle açık, Girit’te ise az bulutlu, parçalı bulutlu ve öğleden sonraya kadar yerel yağmurlu olacaktır. Rüzgarlar güneybatıdan 3 ila 4, Girit’te 4 ila 5 ve öğleden sonra yerel olarak 6 bofora kadar esecektir. Sıcaklık 15 ila 25 santigrat derece arasında değişecek.

DOĞU EGE ADALARI – ONİKİ ADALAR

Doğu Ege adalarında hava genellikle açık olacaktır. Oniki Adalar’da az bulutlu, güneyde yer yer artacak ve öğle saatlerine kadar yerel yağmur görülecektir. Rüzgar güneybatıdan 3 ila 4 kuvvetinde esecek, sıcaklık 16 ila 26, Onikiada’da ise 27 dereceye kadar çıkacak.

TESELYA

Genel olarak açık hava, 3 ila 4 Beaufort değişken rüzgarlar ve 12 ila 26 santigrat derece sıcaklık.

ATTİKİ

Başkentte hava genel olarak açık. Rüzgarlar değişken 2 ila 3 Beaufort ve öğleden sonra saatlerinde aynı şiddette kısmen güneyli olacaktır. Sıcaklık 14 ila 26 santigrat derece arasında değişecektir.

SELANİK

Gün boyunca genellikle açık, rüzgarlar değişken 2 ila 3 Beaufort ve öğleden sonra saatlerinde aynı şiddette kısmen güneydoğudan esecek. Sıcaklık 13 ila 26 santigrat derece arasında değişecektir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...