Yunanistan'da Batı Nil Virüsü: 19 Ölüm ve 9 Yeni Vaka - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Batı Nil Virüsü: 19 Ölüm ve 9 Yeni Vaka

Yunanistan‘da son bir haftada 9 yeni Batı Nil virüsü enfeksiyonu vakası teşhis edildi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu’nun (EODY) son raporuna göre, 2023 sezonu başlangıcından itibaren toplamda 152 yerli vaka belirlendi. Bu vakaların 112’sinde Merkezi Sinir Sistemi (MSS) belirtileri, diğer 40 vakada ise hafif ya da hiçbir belirti gözlenmedi.

Virüsle İlgili Ölüm Sayısı Artıyor

64 yaş üstü hastalar arasında MSS belirtileri ile birlikte 19 ölüm kaydedilmiştir. Ölümlerin medyan yaşı 81 olarak bildirildi. Öte yandan, son bir hafta içerisinde yeni bir ölüm vakası kaydedilmemiştir.

Risk Bölgeleri

Batı Nil Virüsü enfeksiyonu, özellikle Teselya, Orta Makedonya, Doğu Makedonya Trakya, Batı Makedonya ve Epir bölgelerinde yoğunlaşmıştır.

Önlemler Neler?

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu’nun (EODY), sivrisinek dolaşım dönemleri boyunca, diğer devlet organları ile işbirliği yaparak bir dizi önleyici ve müdahaleci faaliyetler gerçekleştirmektedir:

  • Sağlık çalışanları ve yetkililerin bilgilendirilmesi: Sağlık çalışanlarının Batı Nil virüsü konusunda farkındalıklarının artırılması ve şüpheli vakaların hızla araştırılması amaçlanmaktadır.
  • Laboratuvar Testleri: Şüpheli vakaların teşhis edilebilmesi için uzman laboratuvarlarla sürekli iletişim halinde olunmaktadır.
  • Vakaların Araştırılması: Her bir vaka için 24 saat içinde kapsamlı bir araştırma yapılıyor, hastaların durumu günlük olarak izleniyor.

EODY‘nin bu ve benzeri müdahaleleri, Batı Nil virüsü ile mücadelede etkin bir sürveyans ve müdahale mekanizması oluşturmayı amaçlamaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...