Agia Olga Hastanesi Yönetimi, Sağlık Skandalı Nedeniyle Görevden Alındı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Agia Olga Hastanesi Yönetimi, Sağlık Skandalı Nedeniyle Görevden Alındı

Görsel arşivden kullanılmıştır

Yunanistan Sağlık Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Agia Olga Devlet Hastanesi’nin Psikiyatri Kliniğinde ortaya çıkan kötü koşullar üzerine hastane yönetimini görevden uzaklaştırdı. 

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bakanlık, yıllardır devam eden kabul edilemez koşulların değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan Sert Açıklama

Yunanistan Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Devletin hastalar için insani koşullar ve sağlık personeli için uygun çalışma ortamı sağlama yükümlülüğü vardır” ifadesini kullandı. Hastane odalarının kabul edilemez durumda olduğu ve psikiyatri kliniğinin yoğunluğunun azaltılması emrinin uygulanmadığı belirtildi.

Yenileme Fonları ve Göz Ardı Edilen Emirler

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, hastane altyapılarının modernizasyonu için 1 milyar evrodan fazla bir kaynak ayırmıştı. Psikiyatri hastaneleri için ayrılan iyileştirme fonu da 3.5 milyon evro tutarındaydı. Ancak Agia Olga Hastanesi, bu kaynakları ve emirleri göz ardı etti. Bakanlık, “Bu emir, Bakanın göreve geldikten sonra tüm hastane yönetimlerine iletilmişti” diye ekledi.

Korkunç Görüntüler ve Koşullar

Agia Olga Hastanesi’nin psikiyatri kliniğinde hijyenin ve bakımın yetersiz olduğuna dair görüntüler gün ışığına çıktı. “Orta Çağ koşullarını hatırlatan” bu görüntüler, Sağlık Bakan Yardımcısı Dimitris Varcopulos’un hastaneye yaptığı ziyaretin ardından kamuoyuna yansıdı.

Gelecekte Ne Olacak?

Yönetimin görevden alınmasıyla birlikte, kliniğin işlevsel hale getirilmesi ve insani koşulların sağlanması için çalışmaların hızla başlatılacağı belirtildi. Yenileme çalışmalarının yakın bir zamanda başlayacağı ve özel sponsorluk ihtimallerinin de değerlendirileceği açıklandı.

Varcopulos, “Bu durum kabul edilemez ve kesinlikle haklı çıkartılamaz” ifadelerini kullandı ve yeni yönetimin hastane koşullarını en kısa sürede iyileştireceğini belirtti.

Peki İskeçe Hastanesi?

Hatırlanacağı üzere İskeçe Devlet Hastanesi de bakımsızlık ve personel yetersizliği nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Hastane yönetiminin taleplerine gözünü yuman ND hükümeti nedeniyle birçok klinik işlemez hale gelmiş durumda. Çağın gereklilikleri uygun hastane ve yeterli personel talebiyle bölge sakinleri ve hastane çalışanları protesto eylemleri düzenliyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...