Selanik'te Doktor, Ameliyatı Hızlandırmak İçin Rüşvet Aldığı İddiasıyla Mahkemelik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik’te Doktor, Ameliyatı Hızlandırmak İçin Rüşvet Aldığı İddiasıyla Mahkemelik

Selanik‘te görev yapan bir jinekologonkolog doktor, devlet hastanesinde ameliyat bekleme listesini atlamak için hastalardan rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Doktor, ayrıca tanıkları, aleyhine ifade vermeyecekleri konusunda tehdit etmekle de suçlanıyor.

İddianame ve Soruşturma

Mahkemeye sunulan iddianamesine göre, doktor 2018 ve 2019 yılları arasında en az 16 kez rüşvet almış. Talep edilen meblağlar 800 ila 1600 evro arasında değişiyor. İddialara göre, doktor bu paraları bazen ameliyat öncesinde, bazen de sonrasında tahsil etmiş. Şikayetlerde, hastaların ekonomik durumu kötüyse, daha az paraya razı olduğu belirtiliyor.

Gözaltı ve İfadesi

Doktor, Ocak 2019’da bir hastanın şikayeti üzerine Yunan Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltında, doktorun elinde şikayetçinin kendisine verdiği işaretli 1.000 evro bulunmuştu. Doktor, sorguda bu paranın hastanın teşekkürü olduğunu iddia ederek suçlamaları reddetmişti. 10.000 evro kefaletle serbest bırakılmıştı.

Ek Suçlamalar ve Soruşturmanın Derinleşmesi

Polis tarafından doktorun ofisinde yapılan aramalarda, hastaların isimlerinin yazılı olduğu iki günlük ele geçirildiği kaydedildi. Soruşturmayı yürüten müfettiş, bu günlükler üzerinden başka rüşvet vakalarının da araştırılmasını talep etti. İddianameye ek olarak, doktor aleyhinde ifade vermeyecekleri konusunda tanıkları tehdit etmekle de suçlanıyor.

Ciddi Suçlamalar ve Toplumsal Tepki

Doktor, sadece rüşvet almakla kalmayıp, ayrıca adaletin işleyişini engellemek ve tanıkları tehdit etmek gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Bu durum, sağlık sektöründe etik ve yasal sorunların ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Azınlıkça, Komotini

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...