Faka bastı! Dedeağaç Hastanesi doktoru rüşvetten tutuklandı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Faka bastı! Dedeağaç Hastanesi doktoru rüşvetten tutuklandı!

Faka bastı! Dedeağaç Hastanesi doktoru rüşvetten tutuklandı!

Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesi’nde görev yapan bir doktorun rüşvet aldığı gerekçesiyle polis tarafından tutuklandığı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde tutuklanan doktorun, bir hastanın polise yaptığı suç duyurusu sonrası tutuklandığı kaydedildi.

Atina Haber Ajansı tutuklanan doktorla ilgili öngörülen disiplin ve cezai sürecin uygulanacağını kaydetti.

Konuyla ilgili konuşan hastane müdürü Dimitris Adamidis ise “Rüşvet alındığıyla ilgili söylentiler var ancak şantaj mağduru olan çok sayıda hasta suç duyurusunda bulunmaktan korkuyor. Zira sağlık sorununun giderilemeyeceğinden korkuyor” ifadelerini kullanırken “Bundan yaklaşık bir yıl önce kulak boğaz burun doktorunu şikayet eden bir hasta, bizim hastanemizde ameliyat edildi, sağlık durumunu biz takip ediyoruz ve durumu çok iyi” dedi.

Rüşvet isteyen doktorları şikayet etmekten çekinen hastalara çağrıda bulunan Adamidis “Sağlık sorununun hastanemizdeki veya başka bir hastanedeki uzman doktor tarafından çözüleceği konusunda biz teminat veriyoruz. Eğer bahse konu hasta hastanemizde ameliyat olmak isterse o zaman bu konuyu hastane yönetimimiz üstleniyor, ancak psikolojik nedenlerden dolayı başka bir hastaneye gitmek isterse konuyu Yunanistan Sağlık Bakanı üstleniyor ve güvenli bir şekilde başka bir hastanede operasyon geçirmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Dedeağaç Hastanesi Müdürü son olarak “çok şükür ki bütün doktorlar yolsuzluğa bulaşmış değiller, görevini çok iyi yapan çok sayıda doktorumuz var. Rüşvet alanlarla ilgili şikayetçi olma cesaretini gösteren hastaları kutlarım, ancak bu şekilde temizlik sağlanabilir. Bakanlık ve hastane yönetiminin bu konudaki tavrı nettir. Uykuları kaçanların uykusu haklı yere kaçacak!” ifadelerini kullandı. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et