2 bin euro rüşvet isteyen trafik müdürü tutuklandı - Azınlıkça
Uncategorized

2 bin euro rüşvet isteyen trafik müdürü tutuklandı

2 bin euro rüşvet isteyen trafik müdürü tutuklandı

Yunanistan’da bir trafik şube müdürü 2.000 euro rüşvet istediği gerekçesiyle tutuklandı.

Egaleo Emniyet Müdürlüğü’nün Trafik Şubesi Müdürü, petrol ürünleri şirketi sahibi hakkında kesilmiş 10.500 euro tutarındaki idari cezayı silmek için 2.000 euro rüşvet istemekle suçlanıyor. Olay, şirket sahibinin kendisinden rüşvet istendiğine dair suç duyurusunda bulunmasıyla gündeme geldi. Şirket sahibi, şirketine ait bir araçta yapılan kontrol sonrası kesilen 10.500 euro cezasının silinmesi ve aracın ruhsatının iade edilmesi için 2 bin euro rüşvet istendiğini bildirdi.

Polis tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada “müştekinin, polis memurlarıyla bir dizi görüşmeler yaptığı ve polislerin talep edilen parayı bir işletme sahibine vermesi gerektiğini müştekiye söylediği” kaydedildi. Salı günü rüşvet amaçlı verilecek paranın verileceği kişiyle işletmesinde bulunan petrol ürünleri şirketi sahibi, daha önce bu dosyaya bakan polisler tarafından işaretlenen paraları verdi. Adamın paraları almasıyla içeriye giren polisler, rüşveti alan kişiyi tutukladı.

Daha sonra şirket sahibi şube müdürünün ofisine gitti ve müdür kesilen cezaların iptal edildiğini söyledi ve kendisine aracın ruhsatını teslim etti. Yapılan baskında, olaya adı karışan polis memurları teker teker göz altına alındı, müdürün ofisinde ise iptal edilen ceza ve bu olayla ilgili evraklar ele geçirildi.

SKAI televizyon kanalına göre 54 yaşındaki trafik şube müdürü tutuklanırken, diğer polis memurları açığa alındı ve haklarında idari soruşturma başlatıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et