Türkiye ve Yunanistan İçişleri Bakanları, Göç Konusunda Whatsapp Üzerinden İletişimde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye ve Yunanistan İçişleri Bakanları, Göç Konusunda Whatsapp Üzerinden İletişimde

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yasadışı göç ve sınır güvenliği konularında Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis ile Whatsapp grupları üzerinden iletişimde olduklarını açıkladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz hafta Yunanistan ve Bulgaristan İçişleri Bakanları ile sınır güvenliği ve yasadışı göçle mücadele konularında telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini dile getirdi. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis‘in Türkiye’ye geliş tarihinin henüz netleşmediği kaydedildi.

“İşbirliğimiz Güçlü”

İçişleri Bakanı, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan arasındaki işbirliğinin güçlü olduğunu vurguladı. “Bizden onlara ya da oradan bize kara yoluyla hiçbir düzensiz göçmenin kabul edilmeyeceğini söylüyoruz,” diyen Yerlikaya, deniz konusunda da sahil güvenlikleri arasında temasların sürdüğünü belirtti.

Denize Yönelim Tehlikesi

Yerlikaya, kara sınırlarının güvenli tutulmasının denize doğru bir yönelim yaratabileceği ihtimali üzerinde de durdu. “Kara sınırları güvenli tutulduğunda denize doğru bir yönelim olduğuna inanıyoruz. Orada da işbirliğini geliştireceğiz,” açıklamasında bulundu.

Whatsapp Grupları Üzerinden İletişim

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Keridis ve Yunan muhataplarıyla Whatsapp grupları olduğunu söyleyen Yerilkaya, “Kırklareli ve Edirne valilerimizle beraber. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı ile Bulgar İçişleri Bakanı ile karşılıklı işbirliğimiz güçlü. Karadan bizden oraya, oradan bize düzensiz göçmen verilmeyecek diyoruz. Denizde de ülkelerin sahil güvenlikleri görüşüyorlar. Kara sınırı sıkı tutulunca denize yoğunlaşma olacağını düşünüyoruz. Orada da işbirliğini geliştireceğiz. Muhataplarıyla arkadaşlarımız görüşüyor.” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...