Yunanistan'da İnşaat Malzemeleri Fiyatları Ağustos'ta Artış Gösterdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da İnşaat Malzemeleri Fiyatları Ağustos’ta Artış Gösterdi

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından yayınlanan yeni verilere göre, Ağustos ayında inşaat malzemelerinin fiyatları %6,9 oranında arttı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Detaylar Açıklandı: Hangi Ürünlerde Fiyat Artışı?

Verilere göre, en yüksek fiyat artışları tuğlalar (%14,3), güvenlik camları (%12,1), radyatörler (%11,9), plastik, sentetik ve fiber çimento borular (%11,9) gibi ürünlerde yaşandı. Ayrıca, bakır borular, genel karolar, ahşap dolaplar ve hazır beton gibi ürünlerde de %5 ile %8 arasında fiyat artışları kaydedildi.

Yıllık Karşılaştırma: Ağustos 2023 ve Ağustos 2022

ELSTAT‘ın açıkladığı diğer detaylara göre, Ağustos 2023’teki yeni konut inşaat malzemeleri fiyatları, Ağustos 2022’ye göre %6,9’luk bir artış gösterdi. Aynı endeksin 2022 ile 2021 yılları arasında ise %12’lik bir artış kaydettiği belirtildi.

Aylık Karşılaştırma: Ağustos ve Temmuz 2023

Aylık bazda, genel endeks Ağustos 2023’te Temmuz 2023’e göre sadece %0,3’lük bir artış gösterdi. Ancak 2022 yılındaki aynı aylarla karşılaştırıldığında, %0,5’lik bir artış görüldü.

İnşaat Malzemelerinde Zamlar Sürebilir

İnşaat sektöründe yaşanan fiyat artışları, akaryakıt fiyatları, ekonomik göstergeler ve inşaat sektörüne olan talebin yanı sıra, tüketiciler ve yatırımcılar için de önem taşıyor. Bu son veriler, önümüzdeki dönemlerde inşaat maliyetlerinin ne yönde ilerleyeceği konusunda önemli ipuçları sunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...