Aleksis Çipras: Yeni liderliğin alacağı ağır mirastan gurur duyuyorum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aleksis Çipras: Yeni liderliğin alacağı ağır mirastan gurur duyuyorum

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Aleksis Çipras, SYRIZA başkanlığına halefini belirlemek üzere oy kullanma hakkını kullandıktan sonra, “Kitlesel katılım ertesi gün herkes için önemli bir değerdir” dedi. 

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Aleksis Çipras, 24 Eylül Pazar günü öğleden sonra Kaisariani belediye binasında SYRIZA başkanlığına halefini aday göstermek üzere oy kullandı.

Oy kullanma hakkını kullandıktan sonra Çipras şunları söyledi: “Bugün söz sırası, üst üste ikinci pazar günü toplu halde sandık başına giden on binlerce SYRIZA üyesine geldi. Ve bu çok önemli. Binlerce Yunanlı kime ya da neye karar verirse versin yarından itibaren yeni bir başkanımız olacak.

Yani bir anlamda partimiz için önemli bir an ve yarın yeni liderliğin alacağı mirastan gurur duyduğumu sizden saklayamam, ağır bir miras ama aynı zamanda mutlu, çünkü kitlesel katılım, üyelerimizin kitlesel tepkisi, toplumun ilgisi, hepimiz için bir sonraki gün için çok önemli bir değer.

Çünkü önümüzdeki gerçek, büyük mücadelelerin olacağı, parti içi mücadeleler değil, toplumsal alandaki mücadelelerdir ve toplumu daha da etkin bir şekilde desteklemek ve SYRIZA İlerici İttifakını ve İlerici Partiyi yakın zamanda yönetim yörüngesine sokmak için hep birlikte, birlik içinde mücadele vereceğiz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aleksis Çipras'tan Çarpıcı Açıklamalar: Solun Yol Ayrımı ve Demokrasinin Kara Lekesi

Yunanistan’ın eski Başbakanı Aleksis Çipras, Kathimerini, Yunanistan Ulusal Bankası Kültür Vakfı, Delphi Forumu ve London School of Economics (LSE) Yunanistan Gözlemevi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Seçim sonrası: 50 yıl sonra” temalı konferansta açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop SYRIZA İl Örgütü'nde Yeniden Yapılanma ve Geçici Yönetim

SYRIZA Partisi Rodop İl Örgütü, son dönemde yaşanan istifaların ardından yeni bir yapılanma sürecine girdi.
Devamını oku...