Dendias Ankara tartışmasıyla Yunanistan'da sağın liderliğine mi oynuyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias Ankara tartışmasıyla Yunanistan’da sağın liderliğine mi oynuyor?

Ankara’da yaşanan Dendias-Çavuşoğlu atışması, Yunan halkının pek hoşuna gitti. Dışişleri Bakanı Dendias ile gurur duydular; uzun zamandır bir başka siyasetçi için duymadıkları kadar…

Hatta işi ileri götürüp ND Partisi’nin başına Dendias’ı getirmeyi isteyecek kadar heyecanlı olanlar görüldü. “Sağda yeni lider” “Arkasında Samaras ve Karamanlis var” “Yürü Dendias..” sözleri pek edilmeye başladı. 

Yayını izlemek için videoya tıklayın

Tabii bundan Başbakan ve ND Partisi’nin Genel Başkanı olan Kiryakos Miçotakis hiç memnun değil ancak pandemi yasakları nedeniyle oy kaybeden partisine can suyu taşıdığı için Dendias’ın Ankara’daki sert çıkışı onun da işine yaramış gibi duruyor. 

Muahelefet desen SYRIZA, KİNAL, KKE derken tam kadro Dendias’ı desteklediler. Yunan siyasetinde nadir görülen partilerüstü desteği almış durumda Dendias. Sağda yeni lider sözleri belki de boşa değil…

Fustanella etekleri ve tüylü ayakkabılarıyla Yunanistan’ın simgesi olan Efzun askerleri bile Dendias’a “selam” durdular. Dendias’ın boyu 1.92,  Efzun askerler derneği, “tam Efzun askeri olacak adammış Dendias” diyor. Doğru boyu çok uzun, Miçotakis’in yerine ileride ND’nin başına gelebilir. 

Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan durduk yere niçin Dendias ile görüşmek istedi? Her Ankara’ya gelen dışişleri bakanını Saray’a makamına çağırmıyor. Dendias’ı çağırmasının arkasında bir sebep var. Atina’da Dendias’ın sessiz ve derinden sağda liderliğe oynadığını ve arkasında Samaras ve Karamanlis’in olduğunu mu biliyor yoksa? Ankara’nın Atina’da Atina’nın Ankara’da kulakları kesik. Demek ki biliyorlar…

***

Ankara’daki kavgadan sonra denecek söz: Türk-Yunan krizleri bitmez. Artık vardığım kanı, görüşmeler sürdürülsün veya sürmesin, büyük bir aksilik çıkmaz ise sorunların ilelebet çözülmeyecekleri yönünde. Evet doğru duydunuz, sorunların çözülmesi durumunda “hayda bir aksilik mi oldu acaba!” dememiz uygun artık. O noktaya geldik çoktan da söylemek istemiyoruz. 

Öte yandan Başbakan Miçotakis’i sıkıntı tutmuş mudur şimdi bilemedim, sağda yeni lider mi doğuyor sözleri belki boşa değil…  

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...