Yunanistan'da Benzin Fiyatlarında Kabus Senaryo: Litre Başına 2,20 Evroyu Aşacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Benzin Fiyatlarında Kabus Senaryo: Litre Başına 2,20 Evroyu Aşacak

Yunanistan‘da akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş alarm seviyelerine ulaşıyor. Attika Petrol Mağazaları Başkanı Nikos Papageorgiou’nun son açıklamalarına göre, ülkede kurşunsuz benzinin litre fiyatının yakın zamanda 2,20 evroya ulaşacağı öngörülüyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

ANT1 televizyonuna konuşan Papageorgiou, uzun bir süredir akaryakıt fiyatlarını düşürecek olumlu bir gelişmenin yaşanmadığını belirtti. Rusya’nın enerji politikalarının uluslararası fiyatlarda yükselişe neden olduğunu ve bu durumun dünya genelinde akaryakıt fiyatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Yükseliş Devam Ediyor: Son 2,5 Ayda 20 Sent Artış

Papageorgiou, “Son 2,5 ay içerisinde akaryakıt fiyatlarında litre başına 20 sentlik bir artış yaşandı. Maalesef yüksek fiyatlar uzun bir süre boyunca devam edecek. Yakında benzinin litre fiyatının 2,20 evroya çıkacağını göreceğiz,” dedi.

Kalorifer Yakıtında da Karamsar Tablo

Yunanistan’da benzin fiyatlarındaki artışın yanı sıra kalorifer yakıtı için de karamsar bir tahminde bulunan Papageorgiou, “Kalorifer yakıtının başlangıç fiyatı litre başına 1,45 evro olacak,” dedi. Bu durumun birçok tüketici için maliyeti yükselteceğini ve siparişlerin düşebileceğini vurgulayarak, “sipariş olmayacak” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan bu yükseliş, Yunanistan’ın ekonomik ve enerji alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunun bir göstergesi olarak görülüyor. Uzmanlar, bu durumun enflasyonu tetikleyebileceği ve tüketici harcamalarını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

Enerji piyasalarındaki bu gelişmeler, tüketicilerin ve ekonomi politikalarının geleceğini ne yönde etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...