Gümülcine'den 5 Pamuk Üreticisi, BM Genel Merkezi'nde Yuvarlak Masa toplantısına katıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’den 5 Pamuk Üreticisi, BM Genel Merkezi’nde Yuvarlak Masa toplantısına katıldı

Gümülcine‘den 5 pamuk üreticisi, ABD’deki New Carolina Pamuk Enstitüsü’nü ziyaret ederek yeni uygulamalar ve geliştirilmesi gereken alanlar hakkında bilgi aldı

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Gümülcine’den beş pamuk üreticisi Vassilis Haidos, Thodoris Lefis, Yannis Misailidis, Rafael Tomzas ve Yorgos Lihoğlu, BASF programı çerçevesinde Birleşmiş Milletler Genel Merkezi ve New Carolina’daki Pamuk Enstitüsü’nde yer aldılar.

‘Dünyanın En Büyük İşi İçin Birleştik’ adıyla 12 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Yunanistan ve ABD’den çeşitli çiftçilerin yanı sıra BASF Tarımsal Çözümler Kuzey Amerika ve Avrupa’dan liderler de katıldı. Ayrıca sürdürülebilir moda ve tarım medyası da katıldı.

“Dünyanın En Büyük İşi İçin Birleştik” başlıklı etkinlikte çiftçiler, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine nasıl katkı sağladıklarını anlattı. Thodoris Lefis, “Çabalarımızın küresel çapta yapıldığını fark ettik ve bu bize gelecek için daha fazla güç veriyor” dedi.

Pamuk üreticileri ABD’De New Carolina’daki Pamuk Enstitüsü’nü ziyaret ederek yeni uygulamalar ve geliştirilmesi gereken alanlar hakkında bilgi aldı. Vassilis Haidos, Amerika’daki deneyiminin unutulmaz olacağını ifade etti.

BASF Tarım Çözümleri EMEA & CIS Başkan Yardımcısı Gustavo Palerosi Carneiro, “Tarım hayatımızın merkezinde yer alıyor, ancak pek çok kişi tarımın ne kadar güçlü bir etkiye sahip olabileceğini düşünmüyor. Bu aynı zamanda eşi benzeri görülmemiş bir değişim sürecinden geçen bir sektör. Çiftçilerin artan üretkenlik, çevrenin korunması ve topluma değer katma ihtiyacını dengelemek gibi giderek zorlaşan ancak önemli bir rolü var.” ifadelerini kullandı.

Bu program, çiftçilere pamuk üretiminin çevresel ve sosyal etkilerini ölçmek için bir fırsat sundu. Gümülcine ekibinin eylemleri, Trakya Çırçır ve BASF ile birlikte Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine nasıl başarılı bir şekilde katkı sağladığını gösterdiği belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...