BM açıkladı: 515 bin Afgan göçmenle karşılaşabiliriz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

BM açıkladı: 515 bin Afgan göçmenle karşılaşabiliriz

Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesiyle birlikte Afgan göçmen akını beklentisi nedeniyle Yunanistan sınırlarını tahkim etmeye devam ederken Birleşmiş Milletler (BM) yıl sonuna kadar yarım milyon Afganın göç etmesini beklediğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne göre, Afganistan sınırlarında beklenen kitlesel sığınmacı göçü henüz oluşmadı, ancak yıl sonuna kadar 515 bin Afgan topraklarını terk edebilir.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği‘nin (UNHCR) Cenevre’deki merkezinden yapılan açıklamada, Afganistan’da bu sene sonuna kadar 515 bin kişinin topraklarını terk edebileceğinden yola çıkıldığı belirtilirken, ülkedeki gidişatın tam olarak kestirilmesinin de oldukça güç olduğu vurgulandı.

UNHCR Başkan Vekili Kelly Clements, komşu ülkeler olan Pakistan ve İran sınırında henüz büyük kitlesel göç görülmediğini belirtirken, bu yılın sonuna kadar yarım milyon Afganın topraklarını terk etmesi ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Komşu ülkeler, onlarca senedir süren savaş ve krizler nedeniyle şimdiye kadar 5 milyon 200 bin Afgan sığınmacıyı kabul ettiler. Bu sığınmacıların yüzde 90’ını Pakistan ve İran kabul ederken, geri kalan yüzde 10’luk kısmının ise Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’a sığındığı bildiriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

BM'den iklim uyarısı: Çabalar yetersiz, zaman daralıyor!

Birleşmiş Milletler (BM), yeni raporunda iklim hedeflerine ulaşmak için gösterilen çabaların yetersiz olduğunu açıkladı. Raporda, “daha iddialı tasarruf hedeflerine” ihtiyaç olduğu belirtildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Taliban 3.000 litre içkiyi dereye döktü: Müslümanlar sakınmalı - Video

Afganistan’da Taliban istihbarat servisi, çeşitli operasyonlarda ele geçirdiği yaklaşık 3 bin litre içkiyi başkent Kabil’de bir dere kanalına dökerek imha etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşçi maaşlarını buğday ile ödeyecekler

Afganistan’ı ele geçiren Taliban para bulamayınca buğday ile ödeme yapma kararı aldı.
Devamını oku...