Milletvekili Baran’dan İskeçe azınlık lisesi konusunda açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Baran’dan İskeçe azınlık lisesi konusunda açıklama

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran

İskeçe (Xanthi) KİNAL Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde yaşanan ve özellikle koronavirüs pandemisi günlerinde farklı bir boyut alan bina sorunuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Hükümetin ülke genelindeki tüm okullarda olduğu gibi İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin sorunlarına da duyarsız kaldığını belirten Baran, İskeçe halkını virüsün yayılmaması için tutarlılıkla mücadele etmeye davet etti.

Baran’ın açıklaması şöyle:

İskeçe,12-09-2020

BASIN BÜLTENİ

Ülkemizde pandemi cephesindeki son gelişmeler felaket gibi .Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen olaylar, hepimizin bu durumdan zarar görmeden çıkabilmemiz için karar verme sürecinde sağduyulu ve ciddi hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor.

Kısa bir süre önce yerel basının bir bölümü tarafından, OIELE’nin(Özel Eğitimciler Federasyonu), İskeçe azınlık Ortaokul- Lisesi’nin sağlıksız ortamı ile patlamaya hazır bir bomba olarak faaliyet gösterdiğini, savcının müdahalesini talep edeceklerini ve sınıflarda öğrenci sayısının yarısı olması gerekirken otuzdan fazla öğrencinin bir dersaneye yığılmış olduğunu beyan ettiklerini öğrendim . Bu açıklamaları ile OIELE (Özel Eğitimciler Federasyonu) pandeminin ortasında, tüm temel sağlık ve güvenlik koşullarını ihlal edip, devlet içinde devlet gibi gerçek amaçlarının dışında hareket etmektedir.

Bu noktada, Yunanistan’ın birçok Vilayetindeki okullarında aynı sorunun yaşandığını vurgulamak isterim. Okulların işleyişini daha düzenli hale getirmek için , yerel sağlık otoriteleri mesafe önlemlerinin alınmasını, herkes için zorunlu maske kullanımı ve derslik sorunlarının giderilmesini vurgulamaktadır. Artık günlük olarak kaydedilen üç basamaklı enfeksiyon sayısı, koronavirüsün yayılmasının kontrolden çıkabileceği endişesiyle yeni bir manzara oluşturmaktadır.

Öte yandan hükümet, ülke genelinde, pandeminin yarattığı ihtiyaçlara karşılık olarak öğretim kadrosu sayısı ve dersane sayısını artırmak için ek bina arayışı için herhangi bir önlem almamıştır. Oysaki bunun devletin orijinal planlarına ait bir eylemi olması gerekmekteydi.

Zaten benim, yetkili Bakanlara sunduğum 1138/08/10/2019 protokol numaralı sorumda , İskeçe azınlık Ortaokul – Lise bina sorunlarına acil çözüm gerektiğini ve bu nedenle okulun ek binasının bulunduğu alanda, 4 PROKAT dersane daha inşa edilmesine izin verilmesi veya eski merkez okul avlusunda uygun bir düzenleme ile yeni dersaneler temin ederek acil bir çözüme gidilmesi gerektiğini talep etmiştim. Sonuç olarak bu güne kadar Hükümetin vurdum duymazlığı ve eylemsizliği nedeniyle, birçok olumsuz sonuçlara yol açabilecek bir durumla karşı karşıyayız.

Hillelere gerek yoktur. Bölgemizin geleceği için birlik ilk önceliğimiz olmalıdır. Hükümetin karşı karşıya geldiği pandemiyle başa çıkması ve durdurulması konusundaki esnekliğine karşı , toplum olarak ve her bireyin göstereceği tutarlılık ve ciddiyet, yetkili organların zamanında karar alması, virüsün yayılmasını önleyecektir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...