Gümülcine Belediye Meclisi’nde azınlıktan hiç kadın yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Meclisi’nde azınlıktan hiç kadın yok

Gümülcine (Komotini) Belediye Meclis Üyesi ve Yerel Meclis Başkanı 9 kadın yerel yönetici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ortak mesaj gönderdiler.

Gümülcine Belediye Meclisi’nin kadın meclis üyeleri Eleni Lafçi, Anastasia Liveriadu, Athina Navrozidu, Kristalenia Kuçoyanni-Kroku, Dimitra Çimbiridu, Kleopatra Stoyannidu ve yerel meclis başkanları Anna Patronidu, Hrisula Mihailidu ve Theodora Dermenci-Kontopulu, kadınları siyasette aktif rol almaya davet ettiler.

Adı geçen 9 kadın yerel siyasinin imzaladığı metinde, kadınların eşit temsili istenirken, kadınların haklarını elde edebilmeleri için uzun ve zorlu bir süreç gerektiği kaydedildi.

Belediyemiz durumun içler acısı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, belediye meclisinde 41 meclis üyesinden sadece 6’sının kadın olduğu ve bunlardan hiçbirinin azınlıktan olmadığı, 25 Yerel Meclis Başkanı’ndan ise sadece 3’ünün kadın olduğu hatırlatıldı.

Belediye Meclis Başkanı Kleopatra Stoyannidu ‘Azınlıktan bir kadının bile belediye meclisinde sesi olmadığı müddetçe ne kadar ilerici sayılabiliriz?’ derken ‘Ortak hedefimiz her karar alma merciinde kadınların seslerinin güçlü çıkması’ ifadelerini kullandı.

‘Politiki Anatropi’ listesi lideri Eleni Lafçi ise, kadınların yerel yönetimlerde temsil sayısının bu denli az olmasını demokrasi eksikliği olarak tanımladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Köpek Sanılan Çakalın Trajik Sonu

Beklenmedik Misafir: Rodop İline Bağlı Ircanhisar (Gratini) Köyünde Sıra Dışı Bir Olay Yaşandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi'nden Sokak Köpeklerine Yeni Barınak Projesi

Gümülcine Belediyesi, sokak hayvanları için daha iyi şartlarda yaşam alanları oluşturma amacıyla yeni bir adım atıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediyesi'nden Hava Durumu Uyarısı

Gümülcine Belediyesi, Yunanistan Ulusal Hava Durumu Servisi tarafından yapılan özel bir hava durumu bültenine dayanarak, hafta sonu boyunca ülke genelinde şiddetli hava koşullarının beklendiğini duyurdu.
Devamını oku...