Yunanistan'da akaryakıt fiyatları yükselişe geçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da akaryakıt fiyatları yükselişe geçti

Yunanistan‘da benzin fiyatları, küresel petrol fiyatlarındaki artışa paralel olarak yeniden yükselişe geçti. 

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Kalkınma Bakanlığı Sıvı Yakıt Fiyat Gözlemevi’ne göre, 12 Eylül 2023 tarihinde kurşunsuz benzinin ülke genelindeki ortalama fiyatı 2.006 evro/litreye ulaştı. Bu fiyat, 2023 yılının en yüksek seviyesi olarak kayda geçti.

Benzinin yanı sıra motorin ve LPG fiyatlarında da artış yaşandı. Motorinin ortalama fiyatı 1.796 evro/litreye, LPG’nin fiyatı ise 0.876 evro’ya yükseldi.

En pahalı benzin, ortalama fiyatın 2.167 evro/litre olduğu Onikiada’larda satılıyor. Buna karşılık yılın bu döneminde en ucuz benzini 1.971 evro/litre ile Attika ve Selanik’te satılıyor.

Benzin fiyatlarındaki artış, tüketiciler arasında tepkilere neden oluyor. Tüketiciler, hükümetin fahiş fiyatları kontrol altına almak için gerekli adımları atmasını talep ediyor.

Zam yağmuru kapıda

Benzin fiyatlarındaki artış, diğer enerji ürünlerinde de zamların kapıda olduğunu gösteriyor. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt gibi temel tüketim ürünlerinde zamlar, tüketicilerin alım gücünü düşürerek ekonomik krizi derinleştirebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...