Sebze fiyatları Larissa'da fırladı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sebze fiyatları Larissa’da fırladı!

Teselya’yı vuran şiddetli yağışlar ve sel, tarımsal üretimi vurdu ve sebze ve balık fiyatlarının fırlamasına neden oldu.

Larissa’da sebze pazarlarında, salatalık tanesi 1 evroya, domatesin kilosu 3 evroya, marulun kilosu 5 evroya, lahananın kilosu ise 2,5 evroya yükseldi.

Kötü hava koşulları nedeniyle sebze üretiminde azalma yaşandı. Ayrıca, yolların kapalı kalması nedeniyle birçok tüccar ve çiftçi pazarlara gidemedi.

Üreticiler, fiyatların piyasa ve arz talep kuralları tarafından belirlendiğini söylüyor. “Piyasada bir açık olduğunda, piyasa kanunu geçerli olur. Fiyatlar otomatik olarak yükselir,” diyor bir üretici.

Tüketiciler ise fiyat artışlarından şikayetçi. “Bu fiyatlar çok yüksek,” diyor bir vatandaş. “Artık temel gıdaları karşılayamıyoruz.”

Kötü hava koşullarının üreticiler, tüccarlar ve tüketiciler üzerindeki etkisini değerlendiren bir uzman, “Herkes zarar görüyor,” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Sebze Fiyatları Tavan Yaptı: Domates Fiyatları Uçtu!

Son dönemde Yunanistan’da yaşanan doğal felaketler, tarım ürünlerini olumsuz etkiledi. Özellikle Teselya ovasında meydana gelen sel felaketi, birçok meyve ve sebze ürününün fiyatlarına zam geldi. Domatesin kilo fiyatı, süpermarket raflarında 2.80 evroya kadar çıktı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Beos: ‘Yüksek katlara çıkın, sel Daniel'den daha kötü’

Daniel adlı kötü hava şartları ve sel felaketinin ardından bir başka kötü hava olayıyla Volos’ta yurttaşlar yine dramatik anlar yaşıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Teselya'da Sel Felaketi Sonrası 41 Gastroenterit ve 91 Solunum Yolu Enfeksiyonu Vakası Kaydedildi

Yunanistan’da Daniel adlı ölümcül sel felaketi sonrasında yaralarını sarmaya çalışan Teselya Bölgesi, son 24 saatte artan sağlık sorunları ile karşı karşıya. 
Devamını oku...