‘Yaşanacak yeni bir İstanbul depremi Yunanistan için de tehlike!’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Yaşanacak yeni bir İstanbul depremi Yunanistan için de tehlike!’

deprem 6

Yunan Jeoloji Profesörü Efthimios Lekkas, 2022 yılına kadar İstanbul’da 7.2 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini öne sürerken İstanbul depreminin Yunanistan için de tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yunan Jeoloji Profesörü Efthimios Lekkas, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin tetiklediği 7 Eylül 1999 Atina depremine dikkat çekti.

2022 yılına kadar İstanbul’da 7.2 büyüklüğünde bir deprem beklediklerini açıklayan Lekkas, bunun enerji düzeyinin dünkü depremden 250 kat daha güçlü olacağını söyledi.

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem, Yunanistan’da da tedirginlikle karşılandı.

Yunanistan’ın Ulaştırma, Haberleşme ve Altyapı Bakanlığına bağlı Deprem Planlama ve Koruma Örgütü Başkanı Prof. Dr. Efthimios Lekkas, İstanbul depreminin Yunanistan için de tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yunan basınına konuşan Lekkas, “1999’da İstanbul’un güneydoğusunda (Gölcük’te) yaşanan deprem, 7 Eylül 1999’da Atina’da yaşanan 6.0 büyüklüğündeki depremi tetiklemişti.” diye konuştu.

Jeoloji Profesörü Lekkas, küresel sismoloji toplumunun o dakikadan itibaren “Anadolu çatlağının iki ayrımının, birbirlerini tekrar eden aksiyonlar gösterebildiğini” öğrendiğini anlattı.

1999 yılından beri Anadolu fay hattındaki sismik aktiviteleri yakından takip ettiklerini ifade eden Lekkas, şunları kaydetti:

“2022 yılına dek İstanbul bölgesinde 7.2 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Ve bu depremin, dünkü 5.8’lik depremin enerji düzeyinden 250 kat daha güçlü olacağını öngörüyoruz.”

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 7 Eylül 1999 tarihinde 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Yaşanan deprem sonucunda 143 kişi hayatını kaybetmiş, bin 600 kişi yaralanmıştı. 10 saniye süren depremde 50 bin kişi evsiz kalmıştı.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et