Yunanistan’ı bugünden itibaren kötü hava dalgası sarıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ı bugünden itibaren kötü hava dalgası sarıyor

Foto: Yağmur, Gümülcine - azınlıkça

Yunanistan Meteoroloji Müdürlüğü EMY tarafından yayınlanan acil hava durumu bültenine göre, 4 Eylül Pazartesi gününden itibaren ülkenin büyük bir bölümünü kötü hava dalgasının vurması bekleniyor.

Açıklanan hava durumu tahmin raporuna göre Yunanistan genelinde dolu ve yüksek sıklıkta şimşek eşliğinde şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınalar, kuvvetli rüzgarlar ve sıcaklıkta önemli bir düşüş olacak.

Yunanistan Meteoroloji Müdürlüğü EMY Direktörü Thodoris Kolidas’a göre, alçak barometrik basıncın kuzey Balkanlar’dan güneye doğru hareket edeceği ve soğuk kararsız hava kütleleriyle birlikte yüzeyde alçak barometrik basınç oluşturacağı ve Yunanistan’ın çoğu bölgesininin bahse konu kötü hava şartlarından etkileneceği tahmin ediliyor.

 4 Eylül Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren batı ve orta Makedonya‘da ve zaman zaman doğu Makedonya ve Batı Trakya‘da yağmur yağması ve zaman zaman bölgesel fırtınalar bekleniyor. Öğleden sonra geç saatlerden itibaren ise orta Makedonya’da yağmur ve fırtına görülecek.

Öte yandan Yunanistan çapında en yüksek yağışlar Teselya, Sporades, orta ve doğu Sterea, kuzey Eğriboz ve Mora’da kaydedilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...