Evros Yangınında İtfaiye Müdürü Hastaneye Kaldırıldı: Büyük Miktarda Duman Soludu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros Yangınında İtfaiye Müdürü Hastaneye Kaldırıldı: Büyük Miktarda Duman Soludu

Batı Trakya‘nın Evros bölgesinde devam eden yangın felaketinde, itfaiye güçleri büyük bir özveriyle mücadelelerini sürdürüyor. 

Yangına karşı ön saflarda yer alan  İtfaiye Teşkilatı İtfaiye Müdürü Hristos Lambris, büyük miktarda duman soluması sonucu acil şekilde Dedeağaç Üniversite Hastanesine nakledilerek tedavi altına alındı.

Orman yangınları devam ederken, itfaiye teşkilatı da yangınlara karşı mücadeleye devam ediyor.

Evros ilinde Sofulu bölgesindeki Lefkimi bölgesinde 2 Eylül Cumartesi günü yeniden yangın çıktı. Aniden bastıran alevler karşısında bir ağıl yanarken yangın Lefkimi köyüne ve 7. Tugay’ın askeri alanına doğru ilerliyor. 

Öte yandan Kornofolia, Kotronia ve Dadia bölgelerinde özellikle etkili olan yangın, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Ancak, bu zorlu mücadelede İtfaiye Müdürü hastaneye kaldırıldı.

Son on gündür yangınların ön saflarında yer alan İtfaiye Teşkilatı İtfaiye Müdürü Hristos Lambris, büyük miktarda duman soluması sonucu sağlık sorunları yaşadı. Olayın ardından Lambris, acil şekilde Dedeağaç Üniversite Hastanesine nakledildi ve tedavi altına alındı.

Yangınla mücadeledeki fedakarlığıyla tanınan İtfaiye Teşkilatı personel şefinin, hastanede alınan tedavi sonrasında sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. İtfaiye teşkilatının öncü isimlerinden birinin yaşadığı bu olay, yangın felaketinin ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Lefkimi bölgesindeki bölge sakinlerine Tihero istikametinde tahliye etmeleri için bugün yine 112’den mesaj gönderildi. Yangının kontrol altına alınması için itfaiye ekiplerinin çabaları sürerken, bölge halkı ve yetkililer de yangın felaketine karşı dayanışma içinde mücadeleyi sürdürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...