Dedeağaç hastanesinde dumandan dolayı tahliye başlatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç hastanesinde dumandan dolayı tahliye başlatıldı

Batı Trakya‘da Dedeağaç bölgesinde üç günü aşkın süredir devam eden yangın nedeniyle oluşan bölgede boğucu duman nedeniyle Dedeağaç Hastanesi‘nden hastaların kısmi tahliyesine başlandı.

Tahliye işlemi, hastanenin bulunduğu Dragana bölgesindeki ağır duman ve boğucu atmosfer nedeniyle gerçekleştiriliyor.

Dedeağaç hastanesinde yeni doğan bebekler ambulanslarla Kavala hastanesine, yürüyebilir durumdaki hastalar ise otobüsle Gümülcine ya da İskeçe hastanesine nakledilecekler.

Kuzey Yunanistan Ulusal Acil Durum EKAB Merkezi, komşu vilayetlerdeki tüm sağlık kuruluşlarını, Dedeağaç Hastanesi’ndeki hastaları kabul etmek üzere alarma geçirmiş durumda. Yunanistan Sağlık Bakan Yardımcısı Marios Themistokleous ile EKAB Başkanı Nikos Papaevstathiou’nun, hastaneden hastaları tahliye operasyonunu koordine etmek üzere askeri bir uçakla acilen Dedeağaç’a gelmesi bekleniyor.

Bazı hastaların ise otobüslere, bazılarının da ambulanslara bindirildiği, polisin de iki araç ve dört polisle destek verdiği bildirildi.

Ayrıca, hastanedeki atmosfer daha tehlikeli olabileceğinden ya da daha tehlikeli hale gelebileceğinden, taburcu edilebilen hastalar yakınları eşliğinde evlerine gönderiliyor.

Tahliyenin tamamlanması için hazırlanan operasyonel plan uyarınca, gerekli tüm tahliyelerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için EKAB’in diğer bölgelerdeki şube ve birimlerine bağlı tüm kuvvetler tam olarak hazır hale getirildi.

Hastaların tahliye plan, Dedeağaç’ta yangının çıktığı geçen Cumartesi gününden bu yana aktif hale getirilmişti. Ancak o zaman rüzgarın yönü değiştiği için tahliyeden kaçınılmıştı. Ancak şimdi, hastaaların tahliyesi gerekli görüldü.

Bu bağlamda Gümülcine, İskeçe, Kavala hastanelerinin yanı sıra Selanik’teki bazı hastaneler de alarma geçirildi. Verilen bilgiye göre Dedeağaç hastanesinde, aralarında yenidoğan ve yoğun bakım ünitesindeki hastaların da bulunduğu yaklaşık 220 kişinin tahliyesi öngörülüyor.

Öte yandan yetkililer Dedeağaç Üniversite Hastanesi’ne yaklaşan bir yangın riski bulunmadığına dair değerlendirmede bulunuyorlar. Buna rağmen Doğal Afet Kurtarma ve Devlet Yardımlarından sorumlu Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Christos Triandopoulos ve Makedonya – Trakya’dan Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstantinidis’in katılımıyla toplanan Koordinasyon Kurulu’nda, Dedeağaç Hastanesi çevresinde ek bir yangın koruma bölgesi oluşturulması talimatı verildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...