Evros’ta Orman Yangını 14’üncü Gününde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’ta Orman Yangını 14’üncü Gününde

Batı Trakya’nın Evros ilinde devam eden orman yangını 14. gününde devam ediyor. Yangın, kuzeydoğu cephesinde, Sofulu‘nun yukarısında sürüyor ve en büyük endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Sofulu‘yu kurtarmak ve yangının ilerlemesini durdurmak için gece boyunca büyük çaba sarf eden itfaiye güçleri, bugün de alevlerle mücadeleye devam ediyor. İtfaiye tarafından bilindiği üzere yangın şu anda Yiannouli ve Kornofolia arasında ilerlerken, Sofulu ve Protokklisi için tehlike önlenmiş görünüyor.

Dün Perşembe akşamı Sofulu sakinleri 112 aracılığıyla, yangın kasabaya yaklaşırken tetikte olmaları ve yetkililerin talimatlarına uymaları konusunda uyarıldı. 129 araç ve 16 yaya devriye ile 582 itfaiyeci olay yerinde görev yaparken, 6 uçak ve 2 helikopter de havadan destek veriyor.

İtfaiyeciler Yunanistan genelinde 68 yangınla mücadele ederken dün toplam 32 yeni orman yangını çıktı.

Yangın tehlikesi bugün de yüksek

Yangın tehlikesi bugün de Yunanistan’ın birçok bölgesinde yüksek seyretmekte. Bölgenin İtfaiye Teşkilatı personeli, yüksek yangın sayısı nedeniyle artan hizmet taleplerini karşılamak için genel alarm durumunda kalırken, itfaiye, polis ve askeri güçlerin devriyelerinin yanı sıra havadan gözetleme devriyeleri de devam ediyor.

Son olarak, İtfaiye Teşkilatı tüm vatandaşları özellikle dikkatli olmaya ve bir yangın durumunda kendi güvenlikleri için yetkili makamların talimatlarına harfiyen uymaya çağırıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...