Sofulu Belediye Başkanı göçmen kampı istemediklerini açıkladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sofulu Belediye Başkanı göçmen kampı istemediklerini açıkladı

Sofulu Belediye Başkanı göçmen kampı istemediklerini açıkladı

Batı Trakya’nın Büyük Derbent (Mega Derio) köyündeki askeri kışlanın kapalı göçmen-mülteci kampına dönüştürüleceği söylentileri bölge halkının tepkisine yol açtı.

Azınlıkça’nın haberine göre Genelkurmay Başkanı Yorgos Kampas ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis’in Cuma günü Evros iline gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Büyük Derbent’teki “Paraskevudi” askeri kışlasını da ziyaret edeceği haberi, Sofulu (Soufli) Belediye Başkanı Panagiotis Kalakikos ve bölgedeki dağlık köy temsilcilerinin kışla önünde toplanmasına yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde bu kışlanın da göçmen kampına dönüştürüleceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Büyük Derbent’teki köylüler başta olmak üzere bölge sakinleri “Paraskevudi” kışlasının kapalı göçmen kampına dönüştürülmesini istemiyor.

Bakan Yardımcısı Stefanis’in bahse konu kışlayı ziyaret etmediği ancak daha sonra Sofulu Belediye Başkanı Kalakikos ile bir araya geldiği kaydedildi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı’nın “Evros ve Batı Trakya bölgesinin hükümetin göçmen sorununun idaresi çerçevesinde aldığı göçmen kampı kurulması kararından muaf tutulacağını” temin ettiği ifade edildi.

Büyük Derbent’teki “Paraskevudi” askeri kışlasının yanı sıra Dimetoka’daki (Didimotiho) uzun yıllar önce kapatılan bazı askeri kışlaların da göçmen kampı olarak kullanılmasının planlandığına dair iddialar bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.