Προσοχή! Απαγορεύτηκε το ψάρεμα σε αυτές τις παραλίες! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Προσοχή! Απαγορεύτηκε το ψάρεμα σε αυτές τις παραλίες!

Προσοχή! Απαγορεύτηκε το ψάρεμα σε αυτές τις παραλίες!

Την απαγόρευση της αλιείας που εξασκούν ερασιτέχνες με κάθε μέσο, κατά τη θερινή περίοδο και σε χώρους λουομένων, γνωστοποιούν πινακίδες που αναρτήθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές του νομού Ροδόπης.

Ο φακός του “Χ” εντόπισε ορισμένες από αυτές στην περιοχή του Κρυονερίου να αναγράφουν μάλιστα σε δύο γλώσσες, την ελληνική και την βουλγαρική, την απαγόρευση ψαρέματος κατά τους θερινούς μήνες. Η πινακίδα συνοδεύεται με την παραίνεση προς τους λουόμενους να διατηρούν την παραλία καθαρή.

Η αιτία της απαγόρευσης αυτής πληροφορούμαστε ότι εδράζεται στο γεγονός ότι η άσκηση της δραστηριότητας του ψαρέματος από τους ερασιτέχνες αλιείς προκαλεί προβλήματα στους λουόμενους, που κατά χιλιάδες συρρέουν στις παραλίες καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Ήδη μαθαίνουμε ότι διατυπώθηκαν καταγγελίες από λουόμενους που τραυματίστηκαν από αγκίστρια και σύνεργα ψαρέματος που ήταν θαμμένα μέσα στην άμμο και στη θάλασσα. Την ίδια στιγμή το λιμενικό σώμα αυστηροποιεί τους ελέγχους και προσεγγίζει ακόμα και όσους ασκούν ψάρεμα με καλάμι από ξηράς για να τους ενημερώσει ότι απαγορεύεται το ψάρεμα τους θερινούς μήνες.

Σημειώνεται πως οι παραβάτες υπόκεινται στις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et