Κλοπή σε επιχείρηση που πουλούσε υλικά οικοδομών στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Κλοπή σε επιχείρηση που πουλούσε υλικά οικοδομών στην Κομοτηνή

Κλοπή σε επιχείρηση που πουλούσε υλικά οικοδομών στην Κομοτηνή

Δεύτερο “χτύπημα” σε δυο χρόνια, δέχθηκε η επιχείρηση “Υλικά Οικοδομών” του Κιρ Μουμίν Εφραΐμ, που στεγάζεται στο 3ο χλμ Κομοτηνής-Μίσχου.

Πριν δυο χρόνια, ληστές είχαν εισβάλλει στον φυλασσόμενο χώρο είχαν σκοτώσει τον φύλακα και είχαν αφαιρέσει χρήματα και μηχανήματα μεγάλης αξίας.

Δυο χρόνια αργότερα μια κλοπή σημειώθηκε στον χώρο. Πιο αναλυτικά, το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου ο κ. Εφραΐμ έφτασε κανονικά, όπως κάθε ημέρα, στην εργασία του. “Ήρθα όπως κάθε μέρα στις 7:00, για να ξεκινήσω τη δουλειά. Όταν μπήκε ένας πελάτης, μου ζήτησε να του κόψω ένα καδρόνι. Όταν πήγα να το κόψω είδα ότι …έλειπε το μηχάνημα”, μας λέει ο ιδιοκτήτης για το πως αντιλήφθηκε την κλοπή, η οποία εξηγεί πως έχει μεγάλη αξία στο σύνολό της. Κοστολογεί το πιο ακριβό μηχάνημα στα 2.500 ευρώ, αν χρειαστεί να το αγοράσει ξανά, κι εξηγεί ότι το κοστολόγιο ανεβαίνει από άλλα μηχανήματα, όπως κόφτες, καροτσάκι, εργαλεία κ.ά. “Δύσκολα μπορώ να τα αντικαταστήσω, ειδικά με τέτοια κρίση που έχουμε. Από το πρωί δεν έχει μπει κανένας πελάτης”, μας λέει για την κατάσταση τώρα.

“Πρέπει να ήρθαν το βράδυ με γερανό και να πήραν τα μηχανήματα, γιατί είναι πολύ βαριά για να τα σηκώσουν. Επίσης, δεν ήταν παραβιασμένη η μάντρα σε κανένα σημείο και, αν την παραβίαζαν, σίγουρα θα έκαναν κάτι στα σκυλιά, τα οποία ζουν. Παρόλα αυτά δεν ήταν πολύ ενεργά σήμερα, άρα μπορεί να τα είχαν ψεκάσει με σπρέι, για να είναι ήσυχα”, προσθέτει ο κ. Εφραΐμ για το περιστατικό και συμπληρώνει την υποψία του ότι “το ίδιο πρωινό είχα δει ένα ύποπτο αυτοκίνητο από έξω, μαύρο, από το οποίο κράτησα τον αριθμό κυκλοφορίας και τον έδωσα στους αστυνομικούς”.

Το πρωινό που αντιλήφθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί αντικείμενα από την επιχείρησή του, κάλεσε αμέσως τις αρχές, οι οποίες κι ανταποκρίθηκαν καταφτάνοντας στον χώρο. Παρόλα αυτά “μου είπαν ότι θα ξανάρθουν για να πάρουν αποτυπώματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει”, όπως διαπιστώνει ο κ. Εφραΐμ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιδιοκτήτης κάνει αίτημα, ώστε η αστυνομική περίπολος να είναι πιο τακτική και ισχυρή σε αυτή την περιοχή. “Πληρώνουμε κανονικά όλους μας τους φόρους και η αστυνομία πρέπει να μας δώσει μεγαλύτερη σημασία, γιατί αλλιώς θα έχουμε τέτοιες κλοπές κάθε μέρα”, επεξηγεί ο κ. Εφραΐμ, ο οποίος σκέφτεται να βάλει συναγερμό, μόνο όμως αν θα πάρει τη βεβαίωση από την αστυνομία ότι αυτός θα συνδέεται με τις αρχές.

Φαίνεται ότι η υπόθεση δεν θα αίσιο τέλος για τον Κιρ Μουμίν Εφραΐμ, ο οποίος βρίσκεται με την “πλάτη” στον τοίχο, λόγω οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε πως το παρόν περιστατικό να αποτελέσει κίνητρο για καλύτερη αστυνόμευσης της περιοχής. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et