Yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak

Yunanistan’da Başbakanlık Ofisi’nde Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında Evros ve Parnitha’da acil önlem alınmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skilakakis şu açıklamayı yaptı:

‘Gerçekleşen hükümet toplantısında, hükümetin Evros ve Parnitha için aldığı acil önlemler, daha önce yaşanan yangınlara yönelik tedbirlerin gidişatı ve genel olarak ormanlarımızın korunması konusu görüşüldü.

Ormancılık hizmeti, idari işlemler yoluyla bu alanların yeniden ağaçlandırılması gerektiğini derhal ilan ediyor. Yaban hayatıyla ilgileniyoruz, bu da hayatta kalan hayvanların önümüzdeki birkaç ay boyunca yem ve suya sahip olması anlamına geliyor. Ve en önemlisi, daha önceki yangınlarda olduğu gibi, etkilenen havzalarda erozyon ve taşkın önleme çalışmaları için prosedürler burada da başlıyor. Başka bir deyişle, mutlak önceliğe sahip teknik projeler.

Ayrıca bu bölgelerdeki derelerin temizliği de Eyaletlerin sorumluluğunda mutlak bir öncelik.’

Yukarıda belirtilen teknik projelerin uygulanması için yeni bir kurumun etkinleştirilmesine karar verildiğini ve ormancılık kooperatiflerinden de destek alınacağı belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...