Yangınlar konusu Perşembe günü Meclis’te parti liderleri arasında görüşülecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yangınlar konusu Perşembe günü Meclis’te parti liderleri arasında görüşülecek

Pavlos Marinakis

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, hükümetin bu yaz yaşanan büyük yangınlardan etkilenenlere derhal tazminat verme niyetini dile getirdi.

Hükümet Sözcüsü, önümüzdeki perşembe günü Meclis’te yangınlar ve Sivil Koruma konularında ön gündem tartışmasının yapılacağını duyurdu.

‘Tüm devlet aygıtı, öncelikle insan yaşamını, vatandaşların mallarını, kritik altyapıyı ve doğal çevreyi korumak amacıyla yangınla mücadele sezonu boyunca sürekli olarak ön saflarda yer alıyor’ diyen Marinakis, ‘Bu yüce değerlerin korunması, Hükümetin ve Başbakanın mutlak önceliğidir ve bunları korumak için tüm güvenlik güçleriyle birlikte günlük çabamızı sürdürüyoruz’ diye vurguladı.

Aynı zamanda, ‘Önümüzdeki Perşembe günü, parti liderleri düzeyinde bir ön gündem tartışması gerçekleştirilecek ve burada Başbakan Kiryakos Miçotakis, yangınla mücadele sezonunu çevreleyen tüm unsurlara, ülkemizi vuran yangınlara kapsamlı bir şekilde değinecek. Ama aynı zamanda gezegenin karşı karşıya olduğu yeni iklim ortamındaki yangınlara daha etkili müdahale önerileri de var’ dedi.

Marinakis, ‘Tazminat süreci hızla ilerleyecek, bunu uygulamaya koyduk. Vatandaşların tazminatlarının en kısa sürede ödenebilmesi amacıyla İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı’nın yetkili kademeleri tarafından kayıt, otopsi ve tazminat işlemleri bu kez de aynı hızla tamamlanacak’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...