KKE’den Batı Trakya’daki yangınlarla ilgili soru önergesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

KKE’den Batı Trakya’daki yangınlarla ilgili soru önergesi

Batı Trakya ve Doğu Makedonya bölgelerinde yaşanan yangınlarla ilgili olarak Yunanistan Komünist Partisi (KKE) milletvekilleri Yannis Delis ve Leonidas Stoltidis bir soru önergesi sundular.

Çevre ve Enerji ile İklim Krizi ve Sivil Koruma bakanlarına yöneltilen soruda, diğer hususların şu ifadeler yer almakta:

‘19 Ağustos’tan bu yana günlerdir art arda çıkan yangınlar Evros’u, Trakya’nın diğer bölgelerini ve Doğu Makedonya’yı yakıyor. Yangının etrafı sarması, bulduğu her şeyi yakması ve Dedeağaç’ın (Alexandroupoli) eteklerine ulaşması, burayı tehdit etmesi ve çevresindeki tüm yerleşim yerlerinin boşaltılmasına yol açması tipik bir örnek. Doğanın kıymetli hazinesi Dadia ormanında günlerdir kontrolsüz bir şekilde devam eden yangın, Dadia-Lefkimmi-Sufli Ormanı Milli Parkı’nda geçen yıl yaşanan büyük yangından geriye kalanları yok etti. Bu yangında sıkışıp kalan, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 18 insan korkunç bir şekilde hayatını kaybetti. Ayrıca evlere, arabalara, tarım makine ve ekipmanlarına, arı ve hayvancılık birimlerine ve hayvancılık tesislerine verilen maddi zararlar da çok büyük.’

KKE milletvekilleri, bakanlara, ormanların yönetimini ve korunmasını sağlamak ve bu bağlamda kara kuvvetlerinin organizasyonu ve önleme başta olmak üzere birleşik yangın önleme planlaması; yangın durumunda işçileri iş yerlerinden uzaklaştırarak koruma; tüm zararların derhal kayıt altına alınması, yangından etkilenenlerin tüm zararlarının derhal, tam ve koşulsuz olarak tazmin edilmesi için ne yapmayı planladıklarını sordular.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...