Batı Trakya için ağaçlandırma kampanyası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya için ağaçlandırma kampanyası

Batı Trakya için bir ağaç’, Rodop ve Evros’ta yaşanan yangınların ardından çevreyi canlandırmayı amaçlayan yeni çevrimiçi girişimin başlığı.

Amaç sadece ağaçlandırmak değil, aynı zamanda toprakları her türlü afetten korumak.

İlk duyuruda şu ifadelere yer veriliyor:

‘Girişim sadece olası yeniden ağaçlandırma eylemleriyle ilgili değil. Aynı zamanda bunlarla da ilgilenecektir. Sonuçta yanan alan çok büyük ve yapay ağaçlandırma yapılması mümkün değil. Çok küçük bir kısmında bile mümkün değil. Yanan alan bir milyon dönüme yakın olacak. Dolayısıyla çözümün doğal yenilenme olduğunu varsayıyoruz. Ancak yardımcı olabileceğimiz faktörler var. Bu alan hayvancılık veya diğer faaliyetler açısından en az on yıl boyunca sıkı bir şekilde izlenmelidir. Hepimizin bildiği gibi bu gibi durumlarda devlet fena halde başarısız oldu.

Bu nedenle, (tüm alanla ilgili olarak) küçük yeniden ağaçlandırma eylemlerinin ötesinde, girişimimizin asıl katkısının bu alanların korunması olacağına inanıyoruz. Bu iki şekilde yapılabilir. Öncelikle gözetimi güçlendirerek ve devlet kurumlarına ek yardım sağlayarak. İkinci aşamada, hayvan besicilerinin alana saygı duymalarına yardımcı olunmaktadır. Uygulamada, örneğin tem satın alımları, ve eğitim ile, örneğin ormanı aşırı otlatmadan kurtarmanın uzun vadeli çıkarlarına olduğunu göstererek.

İnisiyatif tarafından gerçekleştirilen eylemler her zaman yönetim organlarıyla istişare halinde olacaktır. Mantıksal olarak devlet, Evia modeline göre bir yapı yaratmaya devam edecek, ancak buna başarılı denilemez. Girişimin eylemler, bilgi, sermaye ve materyaller getirebileceği yer burasıdır […]. Bu yüzden buradayız ve sizleri teklif sunmaya ve bu çabanın bir parçası olmaya davet ediyoruz.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...