Yangınlar nedeniyle Semadirek adası elektriksiz kaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yangınlar nedeniyle Semadirek adası elektriksiz kaldı

Dedeağaç’ta meydana gelen yıkıcı orman yangınları nedeniyle Semadirek (Samothraki) adası elektriksiz kaldı.

Semadirek adasında 22 Ağustos 2023 Salı günü saat 16:00’dan bu yana elektrik verilemiyor. Adaya jeneratör götürülerek elektrik arzı sağlanması düşünülüyor.

Yunanistan Elektrik Dağıtım Şebekesi Operatörü DEDDIE kesintiye uğrayan adanın elektrik arzının yeniden sağlanması amacıyla her türlü çabanın sarf edildiğini duyurdu.Açıklamada özellikle, yangının Semadirek’e elektrik naklini sağlayan iki denizaltı hattını besleyen anakara şebekesinin iki ana orta gerilim hattında yangınlar nedeniyle gidip onarılamayan hasarlar meydana geldiği belirtildi.

DEDDIE, Sivil Savunma ve Sahil Güvenlik ile yakın işbirliği içinde, 5MW’lık güç jeneratörlerini mümkün olan en kısa sürede Semadirek’e transfer etmek ve tüm adaya elektrik tedarikini kademeli olarak yeniden sağlamak için zamanla mücadele ettiğini belirtiyor.

DEDDİE ekipleri, İtfaiye Müdürlüğü tarafından erişimlerine izin verilir verilmez iki hatta meydana gelen hasarı onarma çalışmalarına hemen başlamayı bekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Açık Deniz Rüzgar Çiftlikleri İçin İlk Araştırma İzinleri Verildi

Batı Trakya denizinde, Dedeağaç açıklarında yer alacak pilot açık deniz rüzgar çiftlikleri için ilk iki araştırma izni, büyük bir etkinlikte Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Theo Skilakakis ve Bakan Yardımcısı Aleksandra Sduku’nun katılımıyla yatırımcılara teslim edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya ve Trakya'ya 550 bin Evroluk Afet Kurtarma Fonu

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi’ne son zamanlarda meydana gelen yıkıcı yangınların yol açtığı hasara müdahale ve restorasyon için 550.000 evro tutarında olağanüstü fon sağladığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava bozdu, Dedeağaç-Semadirek feribot seferleri durdu

Dedeağaç-Semadirek adası feribotu tarifeli seferlerinin bölgede hüküm süren olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici olarak durdurulduğu açıklandı.
Devamını oku...