Mainas söyledi: Gümülcine’de okullar elektriksiz kalabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mainas söyledi: Gümülcine’de okullar elektriksiz kalabilir

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) Belediyesi muhalefet belediye meclis üyesi Kostas Mainas’ın açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Mainas, bir ekibin elektriği kesmek için Küçükköy (Kosmio) İlkokulu’na gittiği yönündeki şikayetinin ardından, başka bir olay gün ışığına çıktı.

Yerel Hronos gazetesinin aktardığına göre, Gümülcine Belediyesi’nin Kalfa (Kalhas) Anaokulu, 8 Aralık Perşembe günü elektriksiz kaldı. Elektriğin 9 Aralık Cuma günü geri geldiği belirtiliyor.

Bunun elektrik dağıtım ağı şirketi DEDDİE’nin bakım çalışmalarıyla ilgili olmasının ihtimali olmadığı, yayınlanan DEDDİE duyurusuna göre söz konusu gün Ambarköy (Pamforo), Yahyabeyli (Amaranda), Lefeciler (Lofario) ve Kuştepe (Aetolofos) köylerinde çalışma yapıldığı vurgulanıyor.

Öte yandan Ekonomiden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Politiadis, konuyla ilgili olarak, sorumluluğun kendilerinde olmadığını, tüm kurumlara Belediye tarafından maddi destek verildiğini ve borçlu olanın Belediye değil, Encümen Heyetleri olduğunu kaydetti.

Politiadis, Belediye tarafından okullara ayrılan paranın çok büyük bir miktar olmadığını kabul ederken, buna rağmen Gümülcine Belediyesi’nin son 3 yılda okullara devletten daha fazla para sağladığını ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...