EOF’tan ilaç kıtlığını gidermek için dört önlem - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EOF’tan ilaç kıtlığını gidermek için dört önlem

Yunanistan pazarında ilaç kıtlığı devam ediyor ve Sağlık Bakanlığı ile Ulusal İlaç Kurumu (EOF) dört ana önlemler odaklanıyor.

Bu önlemler eksiklikleri gidermek ve Halk Sağlığı ve Yunan hastalarının korunmasını savunmak için tüm tedarik zincirini kapsıyor.

EOF, ilaçlar alternatif jenerik formülasyonlar yoluyla sağlanabileceğinden, eksikliğin formülasyon düzeyinde değil, aktif ilaç düzeyinde ihtiyaçları karşılayamama olarak kabul edildiğini belirtiyor.

Alternatif formülasyonların mevcut olduğu durumlarda, ihtiyaçların jenerik ilaçlarla karşılanması teşvik edilmekte.

EOF, ihracat yasağının, diğer ülkelere ihraç edilen ve bu nedenle Yunan hastalar için bulunması zor hale gelen ilaçlarla hastaların ihtiyaçlarını güvence altına almak amacıyla geçici ve seçici olarak uygulanan bir önlem olduğunu belirtiyor.

Kuruma göre, ‘ilaç şirketlerinin de yükümlülükleri olan, önümüzdeki dönemde Yunanistan pazarında dolaşan ilaç miktarlarını önemli ölçüde artırmalarına karar verildi’.

Eczaneler, eksik ilaçların satışlarını ve stoklarını gerçek zamanlı olarak beyan etmekle yükümlüdür, böylece olayın değerlendirilmesi ve çözüm bulunması hemen mümkün olur.

Bu nedenle EOF, hafta içinde devreye alınacak özel bir platform geliştirildiğini vurguluyor.

Son olarak, Sağlık Bakanlığı’nın kararıyla, temin edilemeyen veya sınırlı olan ilaçların uygulanması, yalnızca endikasyonlara ve sağlanan tıbbi uzmanlıklara göre elektronik ortamda reçete edilmiş olmaları halinde eczaneler tarafından hastalara uygulanabilecektir.

İlaç bulmada yaşanan herhangi bir eksiklik veya zorluk, hemen müdahale edilebilmesi için eczacılar ve doktorlar tarafından EOF platformunda bildirilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...