Anket: 7 partili Yunan parlamentosunda, tek başına iktidar ne kadar garanti? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Anket: 7 partili Yunan parlamentosunda, tek başına iktidar ne kadar garanti?

Yunanistan’da Opinion Poll anketine göre 20 puanlık rahat bir farkla ND SYRIZA’nın önünde, yeni Parlamento ise yedi partili görünüyor.

Ankete göre ND yüzde 36,1, SYRIZA yüzde 17,6, PASOK yüzde 9,6, KKE yüzde 6,5, EL yüzde 3,6, MeRA 25 yüzde 2,4, Plevsi Eleftherias yüzde 3,4, NİKİ yüzde 2,9 ve İlias Kasidiaris tarafından desteklenen Spartiates partisi yüzde 1,3 oy topluyor.

Yeni Demokrasi için yüzde 38,6’dan başlayıp yüzde 44,2’ye ulaşan oy tahmininin ortalama değerine göre, Kiryakos Miçotakis’in partisi 163 sandalye ile bağımsızlığı elde edecek görünüyor.

Yüzde 18 ile yüzde 22,4 arasında değişen SYRIZA’nın 55 milletvekili olacağı, PASOK için 30, KKE içim 20, EL için 12, Plevsi Eleftherias için 11 ve NİKİ için 9 sandalye öngörülüyor.

Seçmenlerin bu sandıkta başka bir partiye geçmeyi düşünüp düşünmediklerine ilişkin olarak ise yüzde 74,3’lük bir kesim aynı oluşuma oy vereceğini söyledi.

Aynı soruda ND, KKE ve EL seçmenleri yine aynı partiye oy vereceklerinden daha emin görünüyorlar.

Çoğu insan ND’nin tek başına iktidar olacağına inanıyor gibi görünürken, başarılı olamadığı senaryoda yüzde 59,7, bir işbirliği hükümetini tercih ediyor.

Seçmenin tercihini neyin belirleyeceği konusunda ilk cevaplar Ekonomi ve istikrar ama aynı zamanda politika değişikliği olacak.

Son olarak, vergi politikasını çevreleyen siyasi çatışmayla ilgili olarak, vatandaşlar ND’nin görüşlerine yüzde 33,9 değer veriyor gibi görünürken, yüzde 20,6, hangi partinin en doğru ve kapsamlı pozisyona sahip olduğunu bilmediğini söylüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...