Çipras: Seçim öncesi Ferhat ve Zeybek’le ilgili hiçbir evrak gelmedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Seçim öncesi Ferhat ve Zeybek’le ilgili hiçbir evrak gelmedi

Yunanistan’da SYRIZA Başkanı Aleksis Çipras, ND lideri Kiryakos Miçotakis’e ve onun zzınlık meselesini ele alışına sert tepki gösterdi.

Çipras, katıldığı bir televizyon programında şunları vurguladı:

‘Sayın Miçotakis, hassas bir ulusal meselede sorumsuz davranıyor. Bana seçimden önce herhangi bir şey hakkında bilgi verdiğine dair yalan söylüyor ve dört yıldır başbakan olan ve seçimi tekrar kazanmak ve önümüzdeki yıllarda hassas ulusal meseleleri yönetmek isteyen birinin yalan söylemesi ve istiyor olması çok kritik.’

Evangelos Venizelos’un bir röportajına atıfta bulunan Çipras, ‘Trakya’daki Müslüman hemşehrilerimiz ND’ye oy verseydi bugün bu kargaşa olur muydu’ sorusunu yöneltti.

Miçotakis’in ablası Dora Bakoyanni’nin (Batı) Trakya’ya giderek Müslüman azınlığa şantaj yaparak ND’ye oy vermezseniz dört zor yıl geçireceklerini söylediğini de hatırlatan SYRIZA lideri, ‘Bu sadece bir azınlığa değil, rejim, parti ve aileyi dayatmak istedikleri için ertesi günkü rejim açısından farklı görüşlere sahip olabilecek her toplumsal gruba bir mesajdı’ dedi.

Çipras, ‘2012’de Bakoyanni’in seçimlerde ülke çapında yüzde 2,5 alırken, Rodop’ta yüzde 18, Yassıköy’de (İasmos) yüzde 70 oy aldı. Erdoğan’la anlaşma mı yapmıştı? Ulusal bir istisna mıydı? Bu bir utanç. Bunları söylemek ayıp’ diye konuştu.

Bir ND adayının kendisini ‘Batı Trakya Türkü’ ilan ettiğini söyleyen Çipras, Miçotakis’in ‘bir ikiyüzlü olduğunu ve ulusal meselelerimizle tehlikeli oyunlar oynadığını’ kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...