Yunanistan’da nüfusun yüzde 26,3’ü yoksulluk-sosyal dışlanma riski altında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da nüfusun yüzde 26,3’ü yoksulluk-sosyal dışlanma riski altında

Yunanistan’da 2022 yılı Hanehalkı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması hayal kırıklığı yarattı.

Verilere göre, yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altındaki nüfus, ülke nüfusunun yüzde 26,3’üne (2.722.000 kişi) tekabül etmekte. Söz konsu yüzde, 2021’e (yüzde 28,3) kıyasla biraz daha düşük (yüzde 2).

Verilerin mevcut olduğu dokuz Avrupa ülkesi ile ilgili olarak Yunanistan’ın Bulgaristan’dan sonra en kötü ikinci performansa sahip olduğu belirtilmekte.

Tek kişilik bir hane için yoksulluk sınırı yılda 5.712 evro ve iki yetişkin ve 14 yaşından küçük iki çocuklu haneler için 11.995 evro.

9.520 evro olarak tahmin edilen toplam hanehalkı harcanabilir gelirinin yüzde 60’ı olarak belirlenirken, ülkenin ortalama yıllık hanehalkı kullanılabilir geliri 18.563 avro olarak tahmin edildi.

Beş bölgede (Girit, Attiki, Güney Ege, Epir ve Tesalya) yoksulluk riski oranları ülkenin genelinden daha düşükken, geri kalan sekiz bölgede (İyon Adaları, Kuzey Ege, Batı Yunanistan, Mora/Peloponissos, Batı Makedonya, Orta Yunanistan, Orta Makedonya ve Doğu Makedonya – Trakya) karşılık gelen yüzdeler daha yüksek.

Yoksulluk riski okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimin ilk kademesini bitirenler için yüzde 25,9, ortaöğretimin ikinci kademesi ve lise sonrası eğitimini tamamlayanlar için yüzde 18, ortaöğretimin ikinci kademesini bitirenler için ise yüzde 7,2 olarak tahmin edilmektedir.

Yoksulluk veya sosyal dışlanma riski, 2021’e (yüzde 32,0) göre 3,9 puan düşüşle 17 yaş ve altı çocuklar için (yüzde 28,1 ile) en yüksek seviyede.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...