Miçotakis: ‘Ekonomik sıkıntı yok, tam tersi yüksek oranda büyüme var’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: ‘Ekonomik sıkıntı yok, tam tersi yüksek oranda büyüme var’

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, önümüzdeki 4 yıl içinde her Yunan erkek ve kadınının maaş ve emekli maaşlarını artırma konusundaki ana taahhüdünü güncelledi.

Başbakan, kişisel anlaşmazlık çözülene kadar düşük gelirli emeklileri desteklemeye devam etmeyi yeniden taahhüt etti.

Miçotakis, Üniversiteler için taban puan esasının kaldırılmasına ilişkin duyurusu vesilesiyle SYRIZA liderliğini ‘yeni nesille alay etmekle’ suçladı.

Aleksis Çipras, Nikos Androulakis ve Yanis Varufakis arasında bir hükümet kurulması ‘riskinin’ imkansız bir senaryo olmadığı konusunda bir kez daha uyaran Miçotakis, ülkenin kendisinin liderliğinde istikrar ve sağlamlığa ihtiyacı olduğunda ısrar etti.

Başbakan sözlerine şöyle devam etti:

‘Masal arayan başka yerde bulsun, burada bulamaz. Çünkü 2019’da çok özel şeyler taahhüt ettim, vergileri azaltacağım ve herkes için vergileri indireceğim, daha fazla iş sahası yaratacağım dedim ve yaptım. Ülkemizin sınırlarını koruyacağıma ve Yunanistan’ın ‘yol geçen hanı’ olmaktan çıkacağına söz verdim ve bugün sınırlar korunuyor. Avrupa’ya gitmeyi ve dilenci olmayı bırakacağımıza, ilk masada oturacağımıza ve Avrupa’daki gelişmelerde başrol oyuncusu olacağımıza söz verdim.

Ve evet Brüksel’e de gittim, 17 saat müzakere yapmadım, beş gün müzakere ettim ve ülke için Kurtarma Fonu’ndan 31 milyar geri getirdim. Diğerleri gidip 17 saat pazarlık yaptı ve size gereksiz üçüncü bir memorandum yüklediler. (…)

Maddi sıkıntımız yok, tam tersi var. Yüksek büyüme oranlarımız var, azalan ve azalmaya devam edecek olan işsizliğimiz var. Ve artık ulusal başarımızın ikinci büyük bölümünü yazmaya hazırız. Bunun bir şartı var: 21 Mayıs seçimlerinde ND’nın zaferi.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...