Andrulakis Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç’ı ziyaret etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Andrulakis Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç’ı ziyaret etti

Yunanistan’da PASOK-KINAL Başkanı Nikos Andrulakis, 29 Nisan Cumartesi akşamı Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde yaptığı konuşmayla ilerici vatandaşlara çağrıda bulundu.

Andrulakis konuşmasında hem SYRIZA’ya hem de ND’ya politikaları kadar ahlaki değerler konularında da sert eleştirilerde bulunurken, Türkiye’deki seçimlerden sonra yeni bir Avrupa-Türkiye ilişkisine ihtiyaç duyulduğuna değindi ve Türkiye’de seçimlerden sonra mantığın galip gelmesini umduğunu vurguladı.

PASOK-KINAL Başkanı, başta Rodop ili olmak üzere Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nin tamamı için, yol ve enerji eksenlerinin Bölgeyi bir merkez ve Balkan ve Avrupa hinterlandına açılan bir kapı haline getirmek, bölgenin ekonomik hayatını yeniden inşa etmek ve sosyal uyumu yeniden tesis etmek için yeni olanaklar yaratacağını kaydetti.

Ancak bunlar için, bireylerden ve hükümetlerden bağımsız olarak sunulacak uzun vadeli strateji ve planlamaya ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

‘Güçlü sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim ile Batı Trakya vatandaşları merkezden yabancılaşmış bir halde yaşadıkları hissinden vazgeçmelidir’ diyen Andrulakis, planlarının, bölgedeki işletmelerin rekabet gücünü artırmak ve aynı zamanda beslenme ve turizm bağlantısına öncelik vererek özellikle tarım-gıda sektöründe yeni yatırımlar yaratmak için ulaşım ve maaş içerikli cesur vergi teşviklerini içerdiğini vurguladı.

Aynı zamanda, Batı Trakya’nın Yunanistan’ın geri kalanıyla yeniden demiryolu bağlantısını ve doğal kaynaklara, suya ve aynı zamanda Yenilenebilir Enerji Kaynakları’na (YEK) yatırım yapmayı taahhüt etti.

Bu nedenle yeşil geçişe öncülük etmek için Batı Trakya’nın güçlü bir ağ ile birbirine bağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine inanıyor.

Rodop ve İskeçe’de (Xanthi) sulama projelerinin yapılmasına ve örnek hayvan parkının oluşturulmasına öncelikleri arasında yer vereceklerine de vurgu yapacaklarını vurguladı.

Son olarak, Andrulakis, üniversitenin bölgenin bölgesel kalkınmasına yönelik stratejik planlara hizmet eden Yerel Ekonomi programları aracılığıyla bölge ile bağlantı kurması gerektiğine değindi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...