Çilekleri tarım ilaçlarından arındırmanın 3 yolu - Azınlıkça
Yaşam

Çilekleri tarım ilaçlarından arındırmanın 3 yolu

Çilek yıkamanın alışılagelmiş bir yolu var ve yeni trend bizi etkili olabileceğini düşünmediğimiz iki malzemeyi kullanmaya zorluyor.

Onları Paskalya tatlı masasında yemiş, yakın zamanda serin bir bahar smoothie’sine eklemiş, mükemmel çilekli pankek tarifini denemiş veya yılın geri kalanında tadını çıkarmak için dondurucuda saklamış olabiliriz.

Nedeni tabii ki bahar aylarında sokak pazarlarında ve buzdolabı raflarımızda parlayan çilekler. Çilek birçok tarım ilacı (pestisit) içeren bir meyve olarak kabul edildiğinden, mevsiminde tüketmenin iyi olmasının yanı sıra (aksi takdirde riskleri vardır), organik olarak satın almaya değer.

Ayrıca, içlerinde bulunan pestisit kalıntılarının mümkün olduğu kadar çoğunun dışarı çıkması için onları her zaman iyice yıkamalıyız. Ve bunu yapmanın üç yolu var.

Yöntem 1: Çilekleri yıkamanın basit yolu

Çilekleri yıkamanın basit ve kuşkusuz etkili bir yolu, onları musluğun altındaki lavaboya (ideal olarak bir kevgir içinde) yerleştirmek ve üzerlerinden 10 ila 20 saniye soğuk su akıtmaktır.

Bilim ve Çevre Merkezi’ne (CSE) göre, soğuk suyla yıkamak pestisit kalıntılarının yüzde 75 ila yüzde 80’ini temizleyebilir.

Yöntem 2: En sert yöntem

Suyun çilekleri pestisitlerden tamamen temizlemeyeceğinden endişeleniyorsanız, o zaman kesinlikle temizleyecek bir malzeme var. Bu da meyvemizi hem pestisit kalıntılarından hem de kirden arındırabilen sirkedir.

Bir kaseye üç bardak soğuk su ve bir bardak beyaz sirke dökün ve çilekleri 5 ila 20 dakika bekletin. Ardından meyveyi soğuk musluk suyuyla iyice durulayın ve ekşi tat vermeyecek şekilde süzün.

Yöntem 3: Alternatif olarak tuzlu su kullanın

Tuzlu suyun nasıl çilekleri temizlemenin bir yolu olduğunu merak ediyorsanız, cevaplar için muhtemelen çilekleri tuzlu suyla yıkama videolarının ‘viral’ hale geldiği TikTok’a bakmalısınız.

Bu yöntemi uygulamak için 1 yemek kaşığı tuzu bir bardak sıcak suya ekleyin ve karışımı soğumaya bırakın. Ardından çilekleri en az 5 dakika ıslatın. Ardından, soğuk musluk suyuyla durulayın ve hafifçe kurulayın.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.