Okul taşıtları için ‘tehlike zili’ çaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Okul taşıtları için ‘tehlike zili’ çaldı

Yunanistan’da Tempi’deki tren kazası, hassas okul taşımacılığı sektöründeki işçilerin son derece kötü çalışma koşullarını ve hükümetin kayıtsızlığını anlatarak alarm vermesiyle, ulaşım güvenliği konusunu gündeme getirdi.

Yunanistan Ulaştırma Sendikaları Federasyonu (OSME) birkaç gün önce Altyapı ve Ulaştırma, Çalışma ve Vatandaşı Koruma Bakanlıklarına şikayette bulunarak, Atina Savcılığına’da ilerilen bir mektup gönderdi ve burada öğrenci taşımacılığındaki durumu ayrıntılı olarak açıkladı.

OSME başkanı Themistoklis Ablas ‘Her gün yaklaşık 6 bin öğrenci ve 3 bin sürücü özel okulların okul otobüsleri, eski moda araçlar ve hatta temel güvenlik standartlarını karşılamayan küçük kamyonetlerle seyahat ediyor’ dedi.

Ablas, ‘Düşük maaşlı sürücüler ve görevliler ise, kovulma korkusuyla boğucu bir ortamda temel haklardan yoksun olarak çalışıyorlar’ diye ekledi.

Sürücülerin sürekli protestoları sadece dikkate alınmamakla kalmayıp, aynı zamanda çoğu zaman işten çıkarılmayla sonuçlanıyor.

Ablas, ‘Devlet nihayet tüm dikkatini ciddi bir sorun olan öğrenci taşımacılığına vermelidir. Okul ulaşımının güvenliğini sağlamak için sahip olduğu kontrol mekanizmalarıyla bu olayları önlemeli ve tüm işgücü sorunlarını çözme yönünde hareket etmelidir’ derken, öğrenci taşımacılığının her müdürün insafına kaldığı aktarılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...