Enflasyon yüzde 4,6’ya gerilemiş..! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Enflasyon yüzde 4,6’ya gerilemiş..!

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) açıkladığı verilere göre enflasyon, enerji fiyatlarındaki düşüşün de yardımıyla yıllık bazda Şubat’taki yüzde 6,1’den Mart’ta yüzde 4,6’ya geriledi.

Buna karşın, gıda fiyatlarında son aylarda kaydedilen artış eğilimi diğer bazı mal ve hizmetlerde görülen yüksek fiyat artışlarıyla birlikte devam ediyor.

2023 Mart ayı Genel Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) buna karşılık gelen 2022 Mart Endeksi ile karşılaştırıldığında, meydana gelen yüzde 4,6’lık artış olurken 2022 yılının 2021’e karşılık gelen karşılaştırmasında yüzde 8,9’luk bir artış olmuştu.

Mart 2023’te Genel TÜFE, Şubat 2023’e kıyasla, bir önceki ayın ilgili karşılaştırmasında kaydedilen yüzde 2,7’lik artışa kıyasla yüzde 1,2 oldu.

Aynı zamanda, Nisan 2022 – Mart 2023 on iki aylık ortalama TÜFE, Nisan 2021 – Mart 2022 on iki aylık ilgili Endeks ile karşılaştırıldığında, 2022 yılının Nisan ayında kaydedilen yüzde 3,5’lik artışa gösterirken, Nisan 2021 – Mart 2022 on iki ayının artışı yüzde 9,2 idi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...