‘Fuel Pass 3’ mü geliyor? Bakan açıkladı… - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Fuel Pass 3’ mü geliyor? Bakan açıkladı…

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, akaryakıt fiyatına zam yapılması durumunda, geçtiğimiz aylarda verilen Fuel Pass 1 ile 2 gibi, sürücülere verilecek bir akaryakıt desteği ihtimalini açık bıraktı.

Aynı zamanda, aileler ve esnafı ilgilendiren 5 program için başvuruların yakında açılacağını duyurdu.

Bunlar, ‘Çatıda güneş enerjisi’, ‘Su ısıtıcısını değiştiriyorum’, ‘Tüm aileler için Tasarruf 2023’, ‘Gençler için Tasarruf-Restorasyon’ ve ‘İşletmeleri için Tasarruf’ programları.

Skrekas’ın belirttiği üzere, programlar için destek bütçesi, gelecek yıl tahsis edilecek olan 1,2 milyar evroyu buluyor. Bu paranın 2 milyar evroyu aşkın yatırımı harekete geçireceğine dikkat çekti.

Bakan ayrıca, devlet elektrik desteğinin yardımıyla, Nisan ayı için enerji krizi öncesi seviyelere yaklaşan fiyatlar açıklayan sağlayıcılar olduğunu da belirtti.

Skrekas, ‘Gelişimi izliyoruz, perakende fiyatların her seviyede arttığını görürsek, Fuel Pass akaryakıt desteğinde olduğu gibi bir destek için buradayız’ diye vurguladı.

Fuel Pass’ın, gerçek kişilerin ve serbest çalışanların motor yakıtlarının maliyetindeki artışla başa çıkmalarını desteklemek için bir önlem olduğu hatırlatmakta fayda var.

Programdan yararlananlar, başvurularını Kamu Yönetimi Bilgi Sistemleri Genel Sekreterliği (taxisnet/myaade) kimlik kodlarını kullanarak özel başvuru üzerinden elektronik ortamda yapıyorlar. Başvuru sahibi, iletişim bilgilerini ve özellikle e-posta adresini ve cep telefonu numarasını girerek veya güncelleyerek başvuru yapabilir.

Ödeme yöntemi olarak ‘Banka hesabına para yatırılsın’ı seçerse, kişisel bir banka hesabının veya başvuru sahibinin lehdar veya müşterek lehdar olduğu bir hesabın IBAN’ını da doldurması gerekir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...